מסעדת אנג'ליקה ירושלים (כשרה)

  

ממוצע לסועד - כ-175 שקלים לאדם (לראשונה, עיקרית וקינוח)

מנת הדגל -  אנטריקוט על הגריל.

היין היקר ביותר בתפריט -   שאטו סמיט הוט לפייט 1800 שקל.

פריט ייחודי - מסגרת מראה ברוקית בחדר VIP

המנה החביבה על בעל הבית - סלט פנצנלה, סרדינים כבושים בחומץ שמפניה ורוטב איולי זעפרן.

  

אם תקלידו בוויז את רחוב ש"ץ בירושלים תתרחש תופעה קוסמית לא מוכרת. הוויז הכל יכול פשוט משתגע ושולח אותך לחפש את החברים שלך. אם תעברו ל-GPS הוא יקבל בהכנעה את המשימה וכשאתם מגיעים כמעט ליעד הוא מתחיל לסובב אתכם במעגלים. כשתעברו את שלב "הכה את המכשיר" ותעיפו אותו למגירה בתקווה שיפרצו לכם את הרכב ויגנבו אותו. אתם מחליטים לחנות באזור וללכת ברגל ואז אתם מגלים שהנודניק מהקופסה צדק. רחוב ש"ץ הוא מדרחוב קטנטן חסום משני צדדיו. עכשיו תנסו להבין את חיבוטי הנפש שעברו על המכשירים החכמים שלא ידעו איך להגיד לכם שאין כניסה לרכב.

 

פילה בקר נוסח אנג'ליקה     צילום: רונית סבירסקי

 

כל ההקדמה הזו מביאה אותנו לרחוב ירושלמי קטן ספון אבן והיסטוריה שכרוך בשמו של מייסד בצלאל בוריס ש"ץ. בלב המדרחוב התמקמה לה מסעדת שף בעלת השם הסקסי אנג'ליקה, שנקראת על שם בתו האבודה של בוריס שץ. מאחורי כל אישה מצליחה עומד גבר והפעם הם שניים. מרכוס גרשקוביץ התחיל בארקדיה בירושלים, היה סו-שף ברפאל בתל אביב ושף של מסעדת קאנלה בירושלים. החלק השני בצמד הוא ארז מרגי שעבד במנהטן עם השפים מתיו סיבר ופלויד קרדוז, בסן פרנסיסקו עם השפיות ננסי אוקס ופמלה מזולה. בארץ היה סו-שף ברפאל ובקנלה. החלוקה בין השניים היא שארז הוא השף ומרקוס על הניהול. תפריט יינות מציע מגוון גדול מאוד עם הרבה יינות בוטיק ישראליים בטווח מחירים מהסביר עד יקר מאוד. המסעדה עברה למיקומה החדש ברחוב ג'ורג' וושינגטון 4 ירושלים.

 

תפריט

בין המנות הראשונות:

פטה כבד, קקאו, גלידת פיסטוק, ג'לי דובדבן אמרנה

טרטר פילה בקר, צלפים מטוגנים, ביצת שליו, טוויל אורז

פרח זוקיני בטמפורה, ריזוטו, דוקסל פטריות, קרם תירס

פורל מעושן, איולי חזרת, עגבניות קונפי, ביצת שליו

בעיקריות:

סטייק אנטרקוט מיושן, תפוח אדמה באטר, שעועית ירוקה וצ'ימיצ'ורי

תבשיל אסאדו בבישול ארוך, ירקות חורף ורוטב יין אדום

כתף טלה, כרוב צלוי, קרם כרובית

דג ים עם עם טורטליני תרד ופיסטוק, קרם שורשים, דלעת, שום ופטריות

חזה אווז צרוב, קרם סלק, פירות יער, גזרים מזוגגים וכרישה

 

מסעדת אנג'ליקה כשרה, פתוחה בימים שני-חמישי, רחוב וושינגטון 4 ירושלים (המסעדה עברה מרחוב ש"ץ). טל. 02-6230056