מצדה סביב השעון

 

"ביסטרו מצדה" הוא אחד המוסדות הקולינריים הוותיקים של תל אביב שזכה למיקום פריים. מצד אחד בלב רחוב הירקון כשמצד אחד מלון דן ומצדו השני שגרירות ארצות הברית. כשפוסעים במדרגות מרחוב הירקון אל הכניסה לביסטרו נפרשת טיילת תל אביב וברקע הים התיכון על גליו וסירותיו.

 

ים, שקיעות ונוסטלגיה

המקום התחדש לאחרונה ומציע תפריטים מגוונים לכל שעות היממה. כן, הוא פתוח 24/7 שגם זה יתרון גדול לכאלה שמחפשים מקום נעים לשבת גם בשעות שכולם נמים את שנתם. המקום מחולק לשלושה חללים שכל אחד מהם מציע אווירה בסגנון אחר. מרפסת דק עץ פתוחה מול הים שמשדרת תחושה של נופש.

 

 

ארוחה באווירת נופש מול הים    צילום: דרור כץ

 

חלל פנימי סגור תחום בחלונות זכוכית שממנו ניתן להשקיף אל הנוף ומתחם נוסף אינטימי עם עיצוב של בית קפה תל אביבי שבמרכזו עמוד מודעות מהימים שהאינטרנט עוד לא נולד וספרי קריאה על מדפים. המעצב דן טרוים בחר בריהוט נוסטלגי של כסאות ושולחנות בגוונים פסטלים שמחזירים את ימי תל אביב הקטנה.

 

כמו בימי תל אביב הקטנה   צילום: דרור כץ

ארוחה מול הגלים

על המטבח מנצח השף שוקי פרג' שחיבר את התפריט למקום ולים ושילב מטבח ישראלי וים תיכוני שיש בו דגים, סלטים ובשרים שמיושנים במקום. ארוחות הבוקר והעסקיות הן עסקה טובה שמתלווה אליה הנוף הקסום והשמש המחממת של תחילת האביב. בארוחות הבוקר מגישים סלסלת לחמים, סלט ירקות, סלט טונה, גבינת שמנת, פטה, טחינה, קונפיטורה, ביצים, קפה ומיץ טבעי או קוקטייל שמפניה במחיר של 59 שקל. יש גם אומלט גבינות פטה, מוצרלה ותרד או שקשוקה 66-54 שקל. כריכים וסלטים מוגשים גם הם עם קפה, מיץ או שמפניה במחירים של 49-42 שקל

 

דג בסגנון ים תיכוני    צילום: דרור כץ

 

פוקצ'ת הבית טעימה להפליא ומוגשת עם צלוחיות של עגבניות מיובשות, חמאה, שמן-בלסמי. השף פרג' אוהב שום פרוס, מבושל או מטוגן שמשדרג את המנות. למרק העדשים שקבלנו היה טעם ביתי עשיר בכוסברה ושבבי שום. גם הרביולי תוצרת המקום קבלת תוספת של שיני שום שלמים. בעסקיות מצאנו מנות  ראשונות כמו פטה כבד, ירקות בגריל, סלט ירקות עם גבינת פטה.

 

העיקריות מדורגות לפי המחיר ב-65 שקל שניצל מצדה, כבד עוף במייפל, ספגטי עגבניות, סלט פילה עוף. ב-75 חזה עוף, קבבוני טלה, רביולי חציל וגבינת צאן ביתית, פפרדלה סלמון. ב-105 שקל תוכלו לקבל פילה סלמון, דג שלם, פילה דג או אנטריקוט. המחיר כולל מנה ראשונה ואם תרצו להוסיף כוס יין תפרדו מ-10 שקל בלבד. עוד נקודה לציון היא שהקינוחים נעשים במקום ועוגת שוקולד בשם נמסיס היא אכן נמסית בפה. כשתסיימו את העיסקית תזמינו עוד כוס יין או קפה לקינוח ותחכו לשקיעה. הם ממליצים להזמין מקום 03-5103353, הירקון 83 ת"א 

|
|
|
|