בראנצ'ים של סופשבוע בכל רחבי הארץ

 

ארוחות הבראנץ' שצוברות תאוצה מתחרות ביניהן מי תגיש יותר מנות. מסע מצפון לדרום בין ארוחות הבראנץ' המושקעות

 

הבראנץ' אמנם עשה עלייה אבל סרב להתעברת. ניסו להדביק לו שמות כמו בוקוריים או בוהוריים אבל הוא סרב לקבל את הדין ונאחז בשמו המקורי. ב-1896 המציא סטודנט בריטי את המושג BRUNCH שהוא שילוב של שתי המילים LUNCH ו-BREAKFAST. באירופה ובארצות הברית פיתחו את ארוחות הבוקר המאוחרות כפתרון ליום ראשון שהוא יום המנוחה שלהם. במקום לקום מוקדם ולאכול שתי ארוחות עדיף להתפנק במיטה ולאכול ארוחה גדולה שמשלבת את מרכיבי ארוחת הבוקר עם תוספות של צהרים, מרק, נתח רוסטביף, נקניקיות, תפוחי אדמה, דגים, סלטים ופירות ים. ארוחה שאחריה רוצים רק לחזור לישון.

 

 צילום: רונית סבירסקי

 

ארוחת הבראנץ' הפכה לאירוע חברתי שמצרפים אליו חברים ובני משפחה ולעיתים זו גם הזדמנות לחגוג ימי הולדת וימי נישואין בחוג מצומצם. הבראנץ' המקורי הוגש בצורת מזנון פתוח בשיטת אכול כפי יכולתך משעות הבוקר עד אחר הצהרים. במשך השנים התפתחו גרסאות נוספות שבהן ארוחת הבוקר המורחבת מוגשת לשולחן או שהיא משלבת מזנון והגשה אישית. בארץ התאקלם היטב המזנון הפתוח והוא מוגש בבתי מלון ובמסעדות בדרך כלל בסופי שבוע. בכתבה זו תמצאו ארוחות שמוגשות כמזנון פתוח בשיטת אכול כפי יכולתך.

 

מטרו ביסטרו בכפר סבא

המטרו ביסטרו, בכפר סבא משדר אווירה ביתית. שולחנות וכסאות עץ ועליהם מכתבי תודה מלקוחות המקום, בר קטן, תפריט יין וספיישלים, שרשומים בגיר על הלוח ומשתנים מידי יום. בימי שישי פותחים במרכז המסעדה מזנון של מנות בטעם של בית. קוגל, קישים, אנטיפסטי, לחמים ביתיים שנאפים במקום. בנוסף, מגוון עשיר של סלטים, גבינות רכות בטעמים שונים, בצל וקימל, עגבניות ובזיליקום, בצל ירוק. פלטות דגים מלוחים, שקשוקה, פשטידות, ריבות ביתיות, קורנפלקס וגרנולה ביתית, קינוחים ומתוקים שתייה קרה וחמה והפתעות שבועיות של בעלות הבית. טל. 09-7457461

 

מסעדת אורו במושב גאליה

מסעדת "אורו", שמתמחה במטבח גורמה צפון אפריקני, ממוקמת בתחנת דלק בכניסה למושב גאליה. מבנה נטוש הפך למסעדה מעוצבת כשהזהב שולט בעיצוב. שולחנות עץ כבדים, ריפוד עור לבן, בר יין שמטפס לגובה התקרה. לאחרונה הוסיפו בראנץ' מרוקני בימי שישי. מזנון סלטים משתנה שכולל 10 סוגים ביניהם סלט תפוזים, חציל זעלוק, סלט ארטישוק, תפוחי אדמה וביצים חומות. בנוסף, חציל בטחינה, עגבניות בגריל, פלפלים שונים ומחמצים ביתיים. לחם מרוקאי חם אפוי בתנור לבנים לצד ממרחים. המזנון החם כולל חביתת פריטטה עם תוספות שונות, פשטידות ירק, קציצות דגים, נתחי טונה "חריימה", פילה ברבוניה, תבשיל אטריות מסורתי, פסטל עוף וסיגר בשר פיקנטי. במתוקים: עוגת סולת, שבקייה וסיגר צימוקים. את המזנון מלווה משקה שקדים או לימונענע ותה מרוקני. כשר. טל. 08-9316617

 

סושי סמבה ברמת החיל, תל-אביב (נסגרה)

מסעדת סושי סמבה התל-אביבית עורכת בימי שבת בראנץ' ברזיאלי כפי שנהוג בכל סניפי הרשת בעולם. בתפריט: פרנץ' טוסט, יוגורט גרנולה, דגים מעושנים, ביצים עם טופו, פנקייקס וחמין ברזילאי "פז'ואדה". הפז'ואדה מוגשת בסגנון מזנון ושאר המנות מוגשות לשולחן. טל. 03-6445270

 

טל טלה - נווה דורון

במחלבת "טל" במושב נווה דורון מייצרת משפחת בלומנטל גבינות ויוגורטים. הרצון לארח את הקונים ולתת להם ליהנות מאווירת המקום הביא אותם לפתיחת קפה "טל טלה". בין הערוגות הפורחות והנוף הפתוח הם בנו בית זכוכית שקוף שמשקיף על הטווסים, העיזים והכבשים. מזנון גדוש בגבינות תוצרת בית, סלטים ירוקים, אנטיפסטי, קישים, פשטידות, לחמים באפייה ביתית, יוגורטים, שתייה קרה וחמה ולקינוח בלינצ'ס מתוק או עוגת גבינה. ילדים מוזמנים לסיור בדיר. כשר. טל. 08-9228516

 

פאסיפיק במלון קראון פלאזה, תל-אביב

מסעדת "פאסיפיק" במלון קראון פלאזה תל-אביב כבשה לעצמה מקום של כבוד בארוחות הבראנץ' שהיא מגישה בימי שישי. מזנון עתיר במנות ממטבחים ולאומים שונים, שמאפשר ישיבה נינוחה וטעימות בלתי נגמרות. מחלונות הזכוכית הגדולים נשקפים חולות תל אביב, גלי הים המתנפצים והיאכטות שעוגנות במרינה. השולחנות צופים אל הנוף ודלפק ישיבה ארוך פונה חזיתית לקו המים. הרוח נושבת בחוזקה והגשם נוקש על החלונות ובפנים מגישים שפע של אוכל. משטחי עץ גולמי עליהם מוצגים סוגי סושי שונים, אנטיפסטי, קרפצ'יו, מרקים, סלטים שונים כגון: קינואה, עדשים, חצילים, גוואקמולה ופינת לחמים כפריים ריחניים. מנות ביניים קלות של כנפיים, מרק תאילנדי, גיוזה ודים סאם. בעיקריות: סופריטו, עוף בקארי, גולש עגל, פילה סלמון ועל הגריל: אנטריקוט, קבב טלה ופרגיות. מזנון בלתי נגמר של מתוקים מעוצבים בעידון: מרקיזי שוקולד, מעדן חלווה, מוסים, פירות טריים, מלבי ומנז'רה שוקולד. כשר. טל. 03-5201169

 

סלמון וסושי בפסיפיק     צילום: רונית סבירסקי

 

מלון בלמונט בקיבוץ צובה

חלונות הזכוכית של מלון "בלמונט" משקיפים אל יערות הרי ירושלים ו"ההר היפה". באווירה הכפרית הזו מוגש מזנון בראנץ' שרובו מעשה ידי חברי הקיבוץ. מקשטים את השולחן בפרחי העונה שגדלים בגינות, אוספים צמחי תבלין לסלטים ולתה, מכינים פונץ' חם שעשוי מפירות יבשים עם תוספת עדינה של אלכוהול. על השולחנות מונחות פלטות עם גבינות צאן, לחמים כפריים, אומלטים, דגים מעושנים, פשטידות, סלטים, מרקים, ממולאים, ממרחים ופסטות. בין המתוקים טארטים של פירות, פנקייקס וריבות מתוצרת מקומית. בנוסף, סיורים מודרכים לאתרי העתיקות ופארק השעשועים "קיפצובה" לקטנים בתוספת תשלום. טל. 02-5347090

  

לוגוס מלון בהרים - יד השמונה

על פסגת הר באזור קריית יערים הסמוך לאבו גוש הקימו ב-1971 קבוצת מתיישבים מפינלנד יישוב כפרי קטן. יחידות אירוח, אולם קונצרטים, גן תנכ"י ובית עץ מול הנוף שמגישים בו בימי שישי ארוחות בראנץ' עשירות. מבחר גדול של סלטים, דגים מעושנים, סוגי לחמים ומאפים, עוגות, אומלטים אישיים בטעמים שונים, מיצים סחוטים, גבינות צאן, מרקים, עוגות, עוגיות וקפה. השולחנות מסודרים בבית עץ גדול ומרפסת שצופה אל הרי ירושלים מוקפת בחורש טבעי וצמחייה ירוקה. השף נדב מלין מקייטרינג לואיזה הרכיב את התפריט. הוא חוקר מקורות מזון ופועל על פי מודל של אוכל טוב שמזין את הגוף, האדמה והכלכלה המקומית. רוב המוצרים מיוצרים במקום כדי להבטיח את איכותם. במשך הבוקר נערכים סיורים בתשלום סימלי בגן התנ"כי. טל. 02-5343956

 

יד השמונה   צילום: רונית סבירסקי

 

המלון הסקוטי בטבריה

המלון הסקוטי בטבריה טומן בין אבניו מאה שנות היסטוריה מרתקות. הוא נבנה בסוף המאה ה-19 על ידי הכנסייה הסקוטית כבית חולים. חלק מן המבנים נשמרו ושופצו והנותרים שוחזרו. רחבה מרוצפת אבן מוקפת עצי דקל ופונה אל הכנרת מציעה זמן איכות להרגעות ולארוחות בוקר מול הנוף. בראנץ' עשיר במיוחד פתוח לקהל הרחב ולאורחי המלון בסופי שבוע. מול נופי הכנרת והרי הגולן ניצבים שלושה מזנונים שכל אחד מבוסס על הרכב אחר. מזנון של גבינות קשות ממחלבות גליליות, בשרים, נקניקים, דגים מעושנים וירקות. במזנון המנות החמות מוגשים קישים ופסטות, מרקים, חמין, שקשוקה, אומלטים והמזנון השלישי הוא של מנות אחרונות ועוגות. טל. 04-6710710

 

לוביסטרו במלון דניאל, הרצליה

מלון דניאל בהרצליה מקיים ארוחות בראנץ' חורפיות במהלך חודש דצמבר. מסעדת הלובי החלבית של המלון, שפונה אל רצועת החוף החולית של הרצליה ומשקיפה למרחבים הכחולים של הים התיכון עורכת מזנון בימי שישי. פשטידות, אנטיפסטי, מרקים מתחלפים, פסטות ברטבים שונים, 15 סוגי סלטים ביניהם, אבוקדו, טונה וירקות טריים. גבינות ממחלבות בוטיק, גבינות רכות, מבחר לחמים, שתייה קלה וחמה. במתוקים: דיינישים, ריבות הבית, סלט פירות ועוגת גבינה חמה. כשר. טל: 9528264 - 09

 

גספצ'ו במלון הולידיי אין, אשקלון

מסעדת גספצ'ו במתחם "הולידיי אין" משדרת ביתיות וחמימות. בימי שישי פותחים מזנון חופשי. השף גיא פרץ וצוות טבחי המסעדה מכינים את המנות לעיני הסועדים במטבח הפתוח ומגישים אותן על הבר שהופך למזנון ההגשה. בין המנות: סלטים רעננים, מטבלים, לחמים טריים הנאפים בטאבון במקום, פילה סלמון בעישון חם, מיני פסטיות במילוי פרגית, קינוחים חמים וקרים, משקאות טבעיים, רימונדה, לימונדה ומשקה שקדים. כשר. טל. 08-6748886

 

אל מול הים בקיבוץ פלמחים

קיבוץ פלמחים בחר למקם את ארוחות הבראנץ' מול הים. מרחבי דשא, פסלים לבנים, חוף לבן וים כחול, זוהי תמונת הנוף מולה יושבים הסועדים. מזנון עשיר עם קישים, סלטים ירוקים, דגים מעושנים, מבחר גבינות בניהם כאלה שעשויות במקום, אנטי פסטי, עגבניות ממולאות בפסטו, לחם, ריבות, עוגות וגרנולה מעשי ידי חברי המשק. לכל זה מצטרפת שקשוקה ים תיכונית פיקנטית ובחורף מרקים חמים, קפה חופשי ומיץ טבעי ללא הגבלה. בחודש נובמבר הם עורכים פסטיבל חצילים ומגישים: טרין חצילים, גלילוני חצילים, מוסקת חצילים, מאפה בצק עלים עם חצילים, לבנה עם חצילים קלויים, סלט חצילים רומני,לזניה ומפרום. טל. 050-5545666

 

פנינה בבצת

צריף עץ מקושט בחפצי נוי עומד בלב שטח אדמה מוקף בצימרים כפריים, גינה פורחת ושפע של עצים. פנינה ושלום בוינג'ו מארחים אורחים מבחוץ לבראנץ' מושקע שמשלב את תנובה המשק עם מאכלים תוצרת בית. על השולחן צלוחיות קרמיקה מצוירות עבודת יד של פנינה ובתוכן סלטים שמשלבים את הפירות שגדלים סביב. סלט אבוקדו שזה עתה נקטף, תרד עם פירות יבשים, פאפיה עם חלב קוקוס וקווי, יוגורט עם חמציץ, תמר לח ממולא בפקאן וגבינה, גבינות רכות וזיתים תוצרת בית, פטריות פורטבלו שעל ראשן ביצת עין, קיש בצל ולחמים שאך יצאו מן התנור. טל. 052-3050050

 

מזנון פתוח בלוחמי הגטאות    צילום: רונית סבירסקי


בית וקיט לוחמי הגטאות

בית וקיט בקיבוץ לוחמי הגטאות מגיש ארוחות בראנץ' בימי שני-חמישי במבנה מואר מוקף בעצים וירק בין השעות 12:00-08:00. המזנון מבוסס על המטבח הערבי-ישראלי ותפריט שמשתנה בהתאם לירקות העונה. גלילות בטטה, גלילות חצילים וגבינה, קרפציו ירקות, סלט בהרכבים וטעמים מיוחדים, אנטיפסטי, דגים מלוחים, מגוון גבינות וריבות מפירות וירקות הנרקחות במקום. מדי יום נאפים במקום לחמים טריים ועוגות תוצרת בית. בהזמנה מראש. טל. 04-9933271