פיקניק יוקרתי

אתם רוצים לערוך פיקניק בסגנון האלפיון העליון. המיקום חשוב לא פחות מהתוכן. אם הצלחתם לשכור וילה בקיסריה על שפת הים, שכרתם כורסאות ששוקעים בהן ברכות, פיזרתם זרי פרחים רעננים בפינות הדשא, דאגתם למוסיקה שבין ג'אז רך לבוסה נובה, יש לכם פתיחה מרשימה. עכשיו אתם יוצאים למסע הקניות שירכיב את הפיקניק הבלתי נשכח.

 

מסדירים את מצב הרוח

 

Wine & More

התחנה הראשונה בחנויות היין הפזורות ברחבי הארץ, wine & more, וינו סיגר, ברשת טיב טעם, או אצל היבואן קבוצת צרפת ישראל. אלעד חן מנהל הבר של מסעדת ברקרולה ממליץ על האייטם: שמפניה קרוג בציר 1996. השמפניה הזו נבחרה בעשירייה הפותחת ברשימת 100 היינות הטובים של 2007 שפרסם מגזין היין Wine Spectator. הפלא התרחש דווקא בשנה זו כתוצאה מימי שמש חמים ולילות קרים באופן מיוחד. היבול הבשיל במהירות וצבר חמיצות גבוהה ומביני הדבר אצו רצו לבצור את האשכולות מן הגפנים של 17 כפרים של כרמי "גרנד קרו" בצרפת.

 

המחיר: 3000 שקל לבקבוק. להעצמת הרושם בתוספת שולית של 640 שקל תרכשו גימיק שמתאים למסיבות: Veuve Clicquot Paint box: קופסת פח בצבע צהוב-כתום המשמשת בהגשה כשמפניירה, בתוכה טמונים 4 בקבוקי שמפניה אישיים (200 מ"ל) של וו קליקו ברוט ילו לייבל (Brut Yellow Label) ו- 4 פקקים ייחודיים המשמשים כקשית.

 

פיקניק בלתי נשכח (צילום: רונית סבירסקי)

 

היין שיוגש במהלך הפיקניק ממתין לשלב הפקיקה בחנויות דרך היין והוא מגיע מחבל בורדו שבצרפת. זהו שאטו פטרוס הנחשק שאינו מדורג בשום קטגוריה, לא משתייך לאף קליקה אבל כל טיפה שלו היא יהלום. במכירות פומביות נמכרים בקבוקים משנות בציר טובות באלפי דולרים לבקבוק. הוא מבוסס על ענבי מרלו ולעיתים מוסיפים לו קברנה פרנק והמחיר: 4000 שקל לבקבוק. דרך היין, תל-אביב, נס ציונה, רעננה, מודיעין. טל. 03-5619263.

 

עוד בקבוק אחד חייב לסגור את רשימת שוברי הלבבות: דומיין דה לה רומנה קונטי מבורגון. אחד היינות הנדירים והיקרים ביותר בעולם. הוא מופק מענבי פינו נואר ומגיע לשיאו אחרי שישן לא פחות מ-10 שנים והישישים מגיעים לגיל המופלג של 30 שנים. שינה כזו עמוקה מתומחרת ב- 18,000 שקל לבציר 2004. איך משיגים: אוסף יינות פרטי של תומר גל בהזמנה מיוחדת. טל. 052-8236392

 

בלי וודקה קאופמן אי אפשר. היא עשויה מחיטה שנקטפת רק בשנים איכותיות ביותר ורק ברוסיה. מזקקים על סוג חיטה בנפרד ולאחר מכן יוצרים תערובות הנקראות "בלנדים" וממלאים כמות מוגבלת של בקבוקים שמחירם נע בין 1200-900 שקל לבקבוק ואותם אפשר להשיג בדיוטי פרי או ברשת טיב טעם.

 

טוסטון וגבינת עיזים (צילום: רונית סבירסקי)

 

מים מינרלים ממעיינות אנונימיים נפסלים על הסף. פתיתי שלג מהאלפים הצרפתיים הם הכתובת המתאימה לגרון ששווה מיליונים. מעצב האופנה כריסטיאן לקרואה חבר לחברת "אוויאן" ויצר בקבוק אופנתי "פרט-א-פורטה" במהדורה מוגבלת של מאה אלף בקבוקים. המחיר: 29 שקל לבקבוק של 750 מ"ל. משיגים בהזמנה טל. 7411774 -09

 

שלב הגריסה

 

השף טל זאבי

עכשיו כשעניין מצב הרוח הוסדר מגיע שלב הגריסה המלכותי. השף הפרטי, טל זאבי, שאחראי על אירועי קייטרינג ליושבים בצמרת יוצא לסיבוב של בשרים, פירות ים ומעדנים מעולמות רחוקים. המחירים נעים בין 270-170 שקל לקילוגרם גלמוד שמספיק בדרך כלל לשני רעבים או לארבעה מנשנשים.

 

ידע הבשרים

ידע הבשרים של רפי אהרונוביץ היא תחנה שאפשר להשאיר בה מעות למכביר. אחרי שרוכשים את הגריל האולטימטיבי וגודשים אותו בפחמים של עצי הדר, דובדבן, זית או אגוז שיפיצו את הניחוח הנכון, מניחים את נתחי הפריים שכל ביס בהם שווה התייחסות מעמיקה. הנתחים שלא צריך להתעסק איתם ורק נוכחותם על הצלחת מגירה ריר הם פילה בקר שאותו מגישים בחוגים הסילוניים בתוספת רוטב תותי יער תאילנדים. פורטר האוס שלם או נתח קצבים שמוגש לצד דואט של שקדי עגל צרובים בתוספת פטריות פורטבלו מוקפצות קלות על הגריל. המבורגר של עשירים עשוי מאנריקוט אורגני ומוגש עם פיטריות שיטאקי טריות שמחירן 140 שקל לקילו. ידע הבשרים רמת אביב, טל. 03-6427395.

 

נתחי בשר לדרך (צילום: רונית סבירסקי)

 

לגזיאל

לגזיאל ברמת גן מחייב אמנם 300 שקל לצלעות טלה אבל הוא גם מגלף אותם. אמנות לשמה. הצלע מקבלת בחוגים יודעי דבר מעטפת של פיסטוק חלבי ודואה. שישליק חלילה שיוגש מפרגיות או עוף הוא חייב להיות מבשר טלה והצוריסוס גם הוא היה פעם טלה ועכשיו כל קילוגרם שלו עולה 55 שקל. טל. 03-6762420

 

מעדני ים

כשמסתיים שלב הבשרים עוברים אל פירות הים. האתר המדובר הוא מעדני ים ובו משלמים עם לובסטרים, שרימפסים ודגים בין 160-145 שקל לקילוגרם. הדרך להכין לובסטר טרי היא לחתוך אותו לחצאים, להניח על הגריל ולעטוף את החצאים בחמאה ועשבי תיבול. אותו טיפול מקבל ג'מבו שרימפס שנשכב פרוס צבתות על הגריל. כשמדובר בדג טורבוט מגישים אותו עם לימון כבוש אחרי שנצרב קלות ודג הקוד שוחה בצלחת עם עגבניות צלויות וזעתר. גם הלנגוסטין נצרב על הגריל והוא מוגש עם אננס טרי ורוטב צ'ילי. נמל תל אביב הישן טל. 03-5469930

 

לגעת באוכל

המרכזים הקולינארים "לגעת באוכל" ממוקמים בראשון לציון וברעננה. מחלקת הבשר החדשה שנפתחה בראשון לציון תספק לפיקניק היוקרתי פילה עגל מיושן שעמד במקרר לפחות שבועיים במחיר 162 שקל לקילו, בתחום הדגים לוקוס טרי ומפולט ב-119 שקל לקילו ואוייסטרים טריים במחיר 8 שקל ליחידה. אם תרצו להוסיף לחוויה בשר מעושן הם יציעו לכם מעשנה חשמלית שמגיעה עם 5 חבילות עץ לעישון בניחוחות שונים במחיר 1500 שקל. צנצנת זעירה של מחית כמהין לבנות שמספיקה לטעימה על שן אחת עולה 149 שקל ושמן ארגן מרוקני שגדל בהרי האטלס ומיוצר ידנית בשיטות עתיקות עולה 150 שקל ל-250 מ"ל. אם תרצו להפוך את הכנת הקינוחים להצגה תוכלו לרכוש שם מכשיר להכנת וופל בלגי, פנקייק או קרפים. גם עם הקפה תוכלו להרשים כשתבחרו את המשובח ביותר מבין 40 סוגים שונים שנקלים ונטחנים במקום. טל. 03-9520390

 

פלטת נקניקים יוקרתית (צילום: רונית סבירסקי)

 

SPICES

רשת "SPICES כלים וטעמים" מוסיפה את הארומה של הגבינות והנקניקים. שף הבית אורן וייס מכין פלטות מהמיטב והיקר ביותר שקיים במרכזים של הרשת. ב-FROMAGERIE מוצגים כ-120 סוגי גבינות מהארץ ומחו"ל. התוצרת המקומית מיוצגת על-ידי כ-50 סוגי גבינות ממחלבות הבוטיק בארץ. רוב הגבינות עשויות מחלב מלא ומיוצרות בתהליכים ידניים. היקרות שביניהן ומטבע הדברים גם הריחניות ביותר מחירן מגיע ל-20 שקל ל-100 גרם. במבחר המקומי ניתן למצוא גבינת כבשים של מחלבת "מרקוביץ'", קממבר בעלי גפן של "קורנמל" ו"טל הגליל" של "עין כמונים". גבינות איכות מצרפת, ביניהן:  saint albrai - גבינה כחולה מחלב פרה טבעי דמוית פרח; baskeriu- גבינת כבשים קשה מאזור הבסקים.

 

מחלקת הנקניקים גם היא חובקת עולם ונקראת "שרקוטרי". פלטת נקניקים משובחת תכלול מרכיבים שמחירם נע בין 49-15 שקל ל-100 גרם: פרושוטו או פרמה: ירך חזיר מיובש, מיובא מאיטליה. סלמי מילנו- בעל טעם חמצמץ, אופייני לנקניקים האיטלקיים. בשר לבן "קופה"- מיובש, מזכיר את הפרשוטו ומיוצר במזרע. פסטרמה ארמנית- בשר בקר מיובש מיושן, חריף מאד גם הוא תוצרת מזרע. כדי להעשיר את הברוסקטה שאיתה מגישים את הגבינות מטפטפים עליה שמן כמהין לבנות או שחורות שעולה 74 שקל ל-55 מ"ל. להעשרת הטעמים פורסים פטריות פורצ'יני שמושרות בשמן זית ומחירן 219 שקל ל-270 גרם. סניפים ביהוד, צומת ביל"ו ותל אביב. טל. 08-9455223

 

טייסט רעננה

במרכז הקולינארי של טייסט ברעננה ישנם כמה פריטים שיוסיפו לאפקט הרושם ויורידו עוד כמה שקלים מהכיס. בקבוק זכוכית שמכיל מיץ טבעי קר עטוף בבד עם רוכסן ששומר על הטמפרטורה גם כשהמיץ עומד בחוץ. 399 שקל. יש להם גם רוטב בלסמי מטוסקנה בתוספת תות או תאנים במחיר 28 שקל ל-200 מ"ל ופורס גבינות איטלקי במחיר 169 שקל. מתחם אחוזה טל: 7467520 - 09

 

קולינריה יוקרתית למפקנקים (צילום: רונית סבירסקי)

 

למפקנקי הצפון 

למפקנקים של אזור הצפון יש אפשרות לקנות את הבשרים באטליזים של מרינדו מול קיבוץ עין גב טל. 04-6658555, במיטשוס במרכז קצרין טל. 04-6963334 או אצל גיליס במושב נוב שברמת הגולן טל. 04-6763555. רטבים, יינות משובחים וכלים יוקרתיים למנגל מוצעים במרכז הקולינארי "סו-שף". יש בו שדרת תבלינים לאורך 20 מטרים עם מגוון מהארץ ומכל העולם. סוגי חומץ ארומתיים מיושנים בטעמים אקזוטיים מחבל טוסקנה על בסיס תאנים, פירות יער, תות שדה ותפוז. מבחר גדול של סוגי קפה משקאות אלכוהוליים שמשמשים לבישול ולשתייה כגון: קלבאדוס, ארמניאק, פורט לסוגיו, מרסלה וודקה, לצד יינות מרחבי העולם ויקבי בוטיק ישראלים. רח' חלץ 10, גשר פז, חיפה. 04-8665510.