חגיגה אביבית במוזיאון המרציפן בכפר תבור
"מוזיאון המרציפן" בכפר תבור הוא חגיגה מתוקה לכל המשפחה. בפסח מתקיימות בו סדנאות יצירה של פרחי אביב וסדנאות שמשלבות מרציפן עם שוקולד. המוזיאון מציג תערוכה יפהפייה של פסלים ויצירות עשויות ממרציפן ומיצג חדש בנושא "האחר הוא אני"
יוצרים במרציפן ובשוקולד
מוזיאון המרציפן בכפר תבור מזמין את מבקריו לחגיגה אביבית חווייתית. תערוכה ייחודית בארץ ובה מוצגות יצירות ממרציפן בנושא עולם האנימציה תוצג במוזיאון במהלך ימי חג הפסח. דמויות אהובות ומוכרות, סרטים מצוירים, פיות קסומות, אגדות ילדים, אישים פוליטיים ואחרים והכל ממרציפן.
המבקרים במוזיאון ייהנו ממיצג חדש בנושא ה"אחר הוא אני", העשוי כמובן ממרציפן, הדרכה וסרטון משעשע על תהליך ייצור המרציפן מהשקד ועד המוצר הסופי וחדר סדנאות. בחדר הסדנאות יתקיימו סדנאות יצירה מתוקות המשלבות מרציפן ושוקולד לקבוצות וליחידים.
הסדנא מתאימה לכל הגילאים, קטנים וגם גדולים. כל משתתף מקבל ערכת יצירה בה מרציפן גולמי במגוון צבעים, שוקולד בשני צבעים ועוד מגוון קישוטים מהם יפסל בעזרת כלים ועזרים פרחים ועוד מגוון דברים נוספים ממרציפן. בחנות המפעל של "שקד תבור" תמצאו את מגוון מוצרי השקד והמרציפן של כפר תבור וכן מוצרים של יצרני בוטיק גליליים מבית גלילי'ס.
שעות פתיחה - ערב חג ראשון: 14:00-9:00, חג ושבת: 17:00-10:00, שישי: 16:00-9:00 ובמהלך חול המועד: 17:00-9:00 מחירים - 22 שקל למבוגר, 52 שקל לילד כולל סדנא
מרציפן איכותי ועוד מגוון מוצרים משקדים
המקום המתאים ביותר למיקומו של מוזיאון המרציפן הינו כפר תבור, שבו הגידול החקלאי המרכזי עוד מימיה הראשונים של המושבה הוא עץ השקד. המוזיאון הוקם במאי 1998 במבנה קטן בחצר מוזיאון המושבה על ידי משפחת פלד, שעוסקת במוצרי מרציפן כבר למעלה מ-30 שנה והחליטה לעשות מעשה. במקום לייצר מוצרי מרציפן לשיווק המוני הם פיתחו מרציפן איכותי וממתקים ייחודיים ובמקביל הקימו מרכז מבקרים בו יוכלו אנשים להכיר את המרציפן והשקד, ליהנות מתערוכת פיסול במרציפן וכן להכין בעצמם יצירות ממרציפן.
במאי 2001 הוקמה בכפר תבור על ידי מספר משפחות בנות הכפר חוות היין אשר מייצרת את יין תבור וכן שמן זית, גם כן משני גידולים חשובים נוספים במושבה – גפנים וזיתים. מוזיאון המרציפן העתיק את משכנו למתחם חוות היין שם הוא נמצא עד היום. המבקרים יכולים לסייר ולצפות במוצגים שפוסלו לאורך השנים וכשמדובר בפורטרטים של אישים מפורסמים התוצאה מפתיעה במיוחד שחומר הגלם ששימש ליצירה הוא מרציפן. באמצע השבוע, ניתן להציץ דרך חלונות זכוכית אל האולם בו מיוצר המרציפן ומוצרי "שקד תבור" ולצפות בסרט קצר ומשעשע שמתאר את תהליך יצירת המרציפן מעץ השקד ועד המוצר המוגמר.
סיפורו של השקד והמרציפן
מוזיאון המרציפן מספר את סיפור השקד והמרציפן. השקד הוא פרי טעים בעל ערכים תזונתיים גבוהים ורב תכליתי. בשקד משתמשים בבישול ובאפיה וכמו כן מכינים ממנו אין ספור מוצרים כגון שמן שקדים, חלב שקדים, טחינת שקדים, מוצרי קוסמטיקה, חטיפים וכמובן מרציפן.
מקור המרציפן בסיציליה, מתקופה בה היה מחסור כבד במים וחיטה (אשר צורכת מים). תושבי סיציליה חיפשו פתרון ומצאו אותו בדמות המרציפן – לחם שקדים. עץ השקד הוא גידול אשר אינו צורך הרבה מים ומתאים מאוד לאקלים חם ויבש. האיטלקים טחנו את פרי השקד יחד עם מי סוכר שהפיקו מקני הסוכר שהיו ברשותם ויצרו את המרציפן. פרוש השם באיטלקית: מנדורלה – שקדים, צוקרו – סוכר, פנה – לחם וביחד – מרציפן. כיום המרציפן כבר איננו לחם אלא ממתק אותו אוכלים כחטיף, או מקשטים בו עוגות או מפסלים אתו מאחר והמרקם שלו גמיש ונוח לעבודה.
המוזיאון פעיל ופתוח כל ימות השנה וניתן לבקר ולצפות במוצגים ולהשתתף בסדנאות היצירה שפועלות במקום. כניסה בלבד כוללת חטיף מרציפן, כוסית מיץ שקדים, סרט על "שביל השקד" ותהליך ייצור המרציפן, ביקור בתערוכת פיסול ממרציפן. לכניסה ניתן להוסיף גם סדנת יצירה במרציפן ושוקולד המתאימה לכל גיל. אחת החגיגות המסורתיות שנערכות מידי שנה במוזיאון מתקיימת בט"ו בשבט. סיורים מודרכים יוצאים אל מטעי עצי השקד לצפייה ולהדרכהבפריחת השקד המרהיבה. המשתתפים יוצאים ברכבים פרטיים ומסיימים את הסיור בפעילות ט"ו בשבט ייחודית במוזיאון.
שפע של מוצרי שקד
במרכז המבקרים "שקד תבור" ניתן למצוא מגוון של מוצרים ולהרכיב חבילות שי לחג. בין המוצרים: שקדים, ממרחי שקדים, טחינת עשויה משקדים, חלבה מפרי השקד, דבש, חליטות תה, קונפיטורות, סילן ותבלינים. בנוסף, סדרת חטיפי שקד כולל חטיפי אנרגיה וסדרה חדשה של חטיפים: חטיף בוקר במילוי שוקולד, זרעי פשתן ,חמוציות ותפוחי עץ. חטיף לאם במילוי תמרים, שזיפים, אגוזים, טחינה, שמן זית וזרעי פשתן. חטיף לילדים במילוי תות בננה ודובדבן.
שעות הפתיחה של המוזיאון במהלך השנה: ראשון-חמישי, 17:00-9:00, שישי וערבי חג, 09:00-16:00 , שבתות וחגים, 17:00-10:00. מחירים: 22 שקל עלות כניסה, 52 שקל עלות כניסה כוללת סדנת יצירה במרציפן ושוקולד (הכניסה בתשלום מגיל 3)
איך מגיעים: על כביש 65 בין עפולה לצומת גולני בכפר תבור.