ברצלונה - שוק ססגוני, דגים, כבד אווז, פאייה, פאבים ומלונות בוטיק
ברצלונה Barcelona הפכה ליעד מבוקש על ידי צעירים ומטיילים שמחפשים קפיצה לסופשבוע. העיר תוססת בכל שעות היום, מרכזי בילויים שמתאימים לכל גיל, מסעדות, פאבים, חוף ים רומנטי, מרכזי קניות, שמציעים מגוון מכל אירופה והרבה מאוד תרבות ואמנות
השוק שהפך לאטרקציה תיירותית צילום: רונית סבירסקי
אתרים מומלצים לביקור
שוק מצוחצח
מתחילים מכיכר קטלוניה המרכזית וממנה יורדים בשדרת ראמבלה הרחבה עד לשוק בוקריה (Mercat de la Boqueria). השוק צבעוני, נקי להפליא, ויטרינות מצוחצחות, פירות עסיסיים ומעדנים. מסעדות השוק מפתות לא פחות מהדוכנים והן מגישות מנות מהסחורה הטרייה של השוק. ממשיכים לרדת לכיוון הים מאזור השוק ומגיעים לרובע הגותי. מומלץ לטייל ברחובות העתיקים בשעות הערב ובסופי שבוע. אזור נהדר לבילויים ולהצצה לחנויות הבוטיק הקטנות, מסעדות, בתי קפה, טאפסים וקאווה.
חגיגה של צבעים וטעמים צילום: רונית סבירסקי
גאודי במלוא תפארתו
למטיילים שמגיעים לסופשבוע קצר בברצלונה ישנם כמה דברים שחבל להחמיץ: שני המוזיאונים שקשורים בשמו של גאודי האחד הוא "קאזה מילה" והשני "קאזה באטלו". אם אין לכם זמן לראות את שניהם עדיף לראות את קאזה באטלו. הבית שתכנן גאודי לסוחר טקסטיל עתיר נכסים בתחילת המאה ה-20 הוא מבנה אדריכלי מדהים בעושרו, יוצא דופן ומתוכנן בגאוניות. גאודי הותיר את חותמו על מונומנטים נוספים שמומלץ לראותם ביניהם כנסיית "סגרדה פאמיילה" שעד היום ממשיכים לבנות ולהוסיף לה אגפים. אתר נוסף הוא פארק הגואל שנבנה על ידי קבוצת אדריכלים ביניהם גאודי. לבד מהפארק היפיפה, נמצאת בפסגת האתר נקודת תצפית מרשימה וממוקם בה הספסל הארוך ביותר בעולם. מומלץ לבקר בבית שבו התגורר גאודי מספר שנים ולהתרשם מפריטי רהיטים פרי עיצובו.
מבנים אייקונים בתכנונו של גאודי צילום: רונית סבירסקי
קונצרט ומזרקות אש
אטרקציה נוספת שמתקיימת בימי חמישי ושישי לקראת שקיעה הוא הקונצרט ומזרקת המים והאש בכיכר ספרד "פלאצה אספנייה". שכונת פואבלו אספניול שתוכננה לקראת יריד במאה ה-20 מצדיקה שעתיים של טיול בין הסמטאות הרומנטיות, הצצה לגלריות האמנים, ביקור במוזיאון לאמנות ועצירה לקפה באחד מבתי הקפה הקטנים. האצטדיון האולימפי, הר היהודים שיש בו מכלול מרשים של מוזיאונים ותצפית נוף נהדרת.
ממרומי האוטובוס
אוטובוס התיירים של ברצלונה זוכה להמלצה חמה. ישנה אפשרות לקנות יום טיול אחד או שניים. ישנם בתי מלון שמעניקים הנחה על רכישת החבילה ישירות בדלפק הקבלה. החבילה כוללת פנקס הנחות למוזאונים ולאטרקציות כך שבסופו של טיול חוסכים כמעט את כל עלות האוטובוס. היתרון הגדול הוא שהאוטובוס עובר בכל האטרקציות המרכזיות של ברצלונה. אפשר לשבת בקומה השנייה ותצפת בנחת על העיר. ההסברים במערכת הקול קצרים ועניינים. האוטובוס עוצר בכל נקודה חשובה ומאפשר לרדת ולעלות לפי רצון הנוסעים. האוטובוסים מגיעים לעיתים תכופות ומאורגנים למופת. ישנם שלושה מסלולים: אדום, כחול וירוק וכך גם צבעי האוטובוסים. קל ונוח להשתמש בהם ועל כל אחד מהם נמצא מדריך דובר אנגלית שניתן לשאול אותו שאלות.
פארק הגואל צילום: רונית סבירסקי
המלצות על מסעדות
סילבסטר (Silvestre)
מסעדה ביתית קטנה מעוצבת בסגנון מודרני ממוקמת מעט מתחת ל"ויה אוגוסטה" זוהי "סילבסטר". מראה צעיר ועכשווי עם פינות ישיבה בחללים אינטימיים ומטבח עדכני שמבוסס על מוצרים טריים שנרכשים מדי יום בשוק המקומי הסמוך. בתפריט תוכלו למצוא טרטר טונה, סלטים רעננים ופסטות. כדאי להזמין מקום מראש.
על הבר בשוק צילום: רונית סבירסקי
אבאק (Abac)
"אבאק" היא אחת ממסעדות הגורמה היוקרתיות ביותר בברצלונה שמשלבת את המטבח המסורתי הקטלוני עם חדשנות קולינארית. עיצוב מנימליסטי שמצליח לשדר חמימות ואינטימיות. חלונות הזכוכית העצומים שמשקיפים אל הרחוב, רצפת העץ וציורי יצירות האמנות על הקירות תורמים לאווירה. 2 סוגי תפריט טעימות האחד של 180 אירו והשני 210 אירו לאדם שכוללים מנות גורמה בניצוחו של השף Jordi Cruz.
ברצלונטה (Barceloneta)
הקומה הראשונה של בנין מחסנים בנמל הפכה תחת ידיה של אחת ממעצבות הפנים החשובות בספרד, אסטרלה סלייטי, למסעדה מעוצבת ומודרנית בשם ברצלונטה. הנמל נשקף מן החלונות הגדולים ובקיץ מתחברת המסעדה אל אונייה העוגנת במזח שהופכת למסעדה צפה. השף עובד מאחורי קיר זכוכית ומכין מאכלי דגים ומנות מסורתיות של המטבח הקטלוני.
קאווה קרה בצהרים צילום: רונית סבירסקי
קאן מאח'ו (Can Majo)
מסעדת דגים על חוף ימה של ברצלונה היא המקום הפופולארי לשבת במיוחד בימות הקיץ החמים. קאן מאח'ו ממוקמת על קו המים עם מרפסת המשקיפה אל הים התיכון. ארוחת הצהרים היא זמן מצוין כדי ליהנות מאווירת החוף ואם יש זמן כדאי להמתין לשקיעה. לקחת מתאבנים עם הלחם הביתי וללוות את הפתיחה עם סנגריה. מנת הדגל של המסעדה היא שילוב של פאייה עם בויאבז ודגי ים מטוגנים או על הגריל.
קאזה קאלווט (Casa Calvet)
מתחם האר-נובו של אנטוני גאודי ששופץ ועוצב על ידו ב-1898 היה ביתם הפרטי של משפחת קאלווט. הקומה הראשונה שימשה את העסק המשפחתי כמפעל טקסטיל. היום פועלת במקום מסעדת קאזה קאלווט שהיא יצירה מודרנית מרשימה. טביעות אצבעותיו של גאודי ניכרות גם בחלל הפנימי. דלתות מעוגלות, ידיות מתכת צבעוניות, ספסלים לאורך הקירות, קימורים ופיתוחי עץ בדגמים פרחוניים. התפריט מבוסס על המטבח הים-תיכוני.
ממלכת הטאפסים צילום: רונית סבירסקי
ניישל (Neichel)
השף ז'אן-לואי ניישל שהגיע לברצלונה מאלזס הביא איתו את המטבח האלסי-צרפתי עם כבד אווז, פטריות כמהין, תערובות תבלינים והרבה מאד ירקות עונתיים טריים ופתח מסעדת שף על שמו. המנות הים תיכוניות מוגשות עם שפע של דגים כגון דג טורבוט על הגריל עם בצל מקורמל, ארטישוק בתחמיץ ותפוחי אדמה אפויים. התפריט משתנה בהתאם לירקות העונה ויש גם תפריט לסוגי קפה שונים וחליטות תה. מרתף היין מציג מבחר מרשים של יינות משובחים.
ריאל קלאב מאריטים (Reial Club Maritim)
מועדון היאכטות "קלאב מאריטים" הוא המקום לשבת בו לקראת השקיעה על רקע תרני הספינות במעגן. מסעדת הקלאב שנקראת "ריאל קלאב מאריטים" מעוצבת קירות זכוכית מן הרצפה עד התקרה ומהם נשקפים מראות המרינה של פורט וול. כוס יין ותפריט המבוסס על דגת הים שהגיעה הישר מסירות הדייגים: דגי טורבוט עם רוטב שום, דוראדו וסיבאס על הגריל לצד קערת פאייה עמוסת כל טוב. להזמין מקום ליד החלון.
קפה ומאפה בבוקר צילום: רונית סבירסקי
סט פורטס (Set Portes)
"סט פורטס" שפירושו "שבע הדלתות", היא מוסד ותיק של אוכל ספרדי טיפוסי שנוסד ב-1836. השולחנות ספוגי ההיסטוריה זוכרים את הימים בהם ישבו במקום פבלו פיקאסו, סלבדור דאלי ואורסון ווילס, מריה קלאס ואפילו צ'ה גווארה. המקום פועל שבעה ימים בשבוע לכל אורך שנותיו משעה 13:00 בצהרים עד 01:00. העיצוב נותר כמו בשנותיו הראשונות, תקרות גבוהות, שיש שחור לבן ומראות גדולות. הם מגישים מנות גדולות של פאייה עם דגים, דגה יומית שמגיעה מהים בתוספת רטבים של עגבניות ובצל.
לה פראדטה (La Paradeta)
התור הארוך שמשתרך מן הרחוב אל דלת המסעדה הוא סימן ההיכר של מסעדת הדגים החביבה על משפחות וקבוצות חברים. האווירה תוססת, השירות מהיר והמנות מוגשות לפי גודל ומשקל הדגים שאתם מזמינים. הדגה היומית שופעת מכל המינים והסוגים והם נעשים בגריל על הפלנצ'ה או מטוגנים "אל דנטה". לצד המנות מוגשים רטבים ביתיים וסלט טרי. מסיימים ומפנים את השולחן לסועדים הבאים.