הולנד - אמסטרדם - מלונות עם מסעדות, לאונץ' וחנויות אופנה

 

הישראלים החליטו שכדאי להשקיע במלונות באמסטרדם ובחרו במבנים עתיקים כדי ללמד את ההולנדים איך עושים זה. מלון W ומלון הקונסבטוריום הם לא רק לינה אלא כוללים מסעדות, לאונץ' וחנויות אופנה שפתוחים לקהל הרחב.

 

מלון בבנק ומסעדת שף בדואר 

לצד כיכר הדאם וארמון המלך באמסטרדם היו שני מבנים עתיקים האחד נבנה ב-1908 ושימש כבנק ומולו הדואר המרכזי שנבנה ב-1928. יותר מעשור עמדו המבנים שוממים עד שמשפחת ויצמן, שבבעלותה מספר מלונות בגרמניה, החליטה לעשות את זה גם באמסטרדם. עיריית אמסטרדם הסכימה להקים בהם בית מלון בזכות המתחמים על גג המבנה שנועדו לקהל הרחב. היזמים לקחו לידיהם את הבנק והדואר והפכו אותם לבית מלון בשם W עם מסר עיצובי מיוחד, שכולל את הלאונץ', מסעדות שף וחנות אופנה יוקרתית.

 

בריכת שחיה מעוצבת משקיפה אל ארמון המלך    צילום: רונית סבירסקי

 

הגג של בניין הדואר באמסטרדם הפך ללאונץ' פתוח לציבור, עם לובי, מסעדה ובריכה המשקיפה אל ארמון המלך. פינות ישיבה אקלקטיות שלכל אחת מהן יש מסר עיצובי שונה. על התכנון האדריכלי והעיצוב אחראי משרד האדריכלים הישראלי ברנוביץ-קרוננברג. פינה אחת סובבת סביב אח בוערת, פינה אחרת עוצבה בסגנון המדרגות של כיכר דאם שעליהן פוזרו מזרונים מצופים בעור שחור. צינורות פליז בוהקים מעטרים את התקרה בהשראת כבלי הטלפון שהיו תלויים בבניין העתיק. הצינורות יוצרים חיץ בין פינות הישיבה השונות ואליהם מצטרפים גופי תאורה מסוגננים.

 

 מקרר הבשרים בכניסה למסעדת "מיסטר פורטר"   צילום: רונית סבירסקי

 

מר פורטר והדוכסית

באותו חלל נפתחה מסעדת "מיסטר פורטר" MR PORTER שמתבססת על בשרים, פיוז'ן, מנות מיוחדות ל"שרינג" ואוכל אסיאתי אבל מגישים בה גם ארוחות בוקר מושקעות.  בכניסה הוצב מקרר ענק ושקוף שבתוכו מונחים נתחי בשר בגדלים שונים הנמצאים בתהליך יישון. הרצפה מחופה בפרקט עץ, המטבח פתוח, יושבים על כיסאות שחורים או על ספסלים בגוונים של שחור או ירוק כהה. השולחנות מעוצבים בשיש שחור משויש.

 

הדוכסית שזכתה בכוכב    צילום: רונית סבירסקי

 

המסעדה השנייה שהוקמה במתחם היא "הדוכסית" The Duchess עם תפריט ים תיכוני שעליו אחראי השף חיים כהן ולאחרונה זכתה לכוכב אחד במישלן. המסעדה ממוקמת בחלל שהיה האולם המרכזי של הדואר וכיום נראה כמו אולם נשפים המאה הקודמת. היזם הישראלי שאחראי על המסעדות הוא המסעדן יוסי אליהו שחבר ללירן ויצמן ויחד הקימו באמסטרדם עוד 4 מסעדות MOMO , דה בוצ'ר, דה בוצ'ר ווסט ואיזקייה. 

 

קיר הכספות ששוחזר   צילום: רונית סבירסקי

 

בקומת הכניסה של מבנה הבנק השאירו את הכספות והוסיפו להן מפתחות מיוחדים. באותה קומה נמצא גם הספא וחנות קונספט בשם XBANK.

 

כינור ראשון

יזם ישראלי נוסף שתקע דגל באדמת אמסטרדם הוא אלפרד אקירוב, בעל חברת אלרוב. הוא בחר במבנה ה"קונסרבטוריום" באמסטרדם הסמוך למוזיאון ואן גוך כדי להפוך אותו למלון יוקרה ולמתחם לייף סטייל לאלפיון העליון. המבנה ההיסטורי שהוקם בשנת 1897 היה משכנו של הקונסרבטוריום - בית הספר למוזיקה של אמסטרדם. הוא שומר ושוחזר במהלך השיפוץ תחת פיקוחו של מעצב העל והאדריכל האיטלקי פיירו ליסוני, שעיצב גם את מלון ממילא בירושלים. הפטיו המרכזי שלו הפך לאטריום פתוח לקהל ובמגרש החנייה תוכלו לראות בכל שעות היום מרולס רויס עד למבורגיני שמתוכן נפלטים גברים מעונבים ונשים יפיפיות.

 

 האטריום והבראסרי במלון "הקונסבטוריום"    צילום: רונית סבירסקי

 

בכניסה הראשית לבניין תלויה מנורה שעוצבה מעשרות כינורות שמזכירים לבאים את תעודת הזהות של הבניין. בחללים הגדולים מתקיימים אירועים וכנסים. יש בו מרכז עסקים, חדרי ישיבות, ספא, בריכת שחיה, חדר כושר, מתחם הוליסטי, בר אורגני, מרכז יוגה ופילאטיס ומסעדות יוקרה.

 

השף ההולנדי הידוע  Schilo Van Coevorden, אחראי על הקולינריה המסוגננת של המלון, המסעדות והאטריום האלגנטי שממוקם תחת גג זכוכית שקופה וכולל מסעדת בראסרי שדרך חלונותיה משקיפים את מתחם המוזיאונים הסמוך. במלון קיימת גם מסעדת שף בשם TUNES BY SCHILO שמציעה בר משקאות ,מגוון, תפריט טאפסים וחדר נפרד לעישון סיגרים.

 

לא חייבים ללון במלונות האלה, אפשר פשוט לעבור בין החללים הציבוריים, להתרשם מהעיצוב ואם תחליטו לשתות רק כוס קפה תצטרכו להיפרד מ-10 אירו. תתייחסו לזה כמו לדמי כניסה.