LOGOS מלון בהרים יד השמונה - סוויטות חדשות, ארוחות שף ומוזיקה
בלב הרי ירושלים בין יערות ומרחבים ירוקים שוכן לוגוס מלון בהרים - יד השמונה עם סוויטות חדשות מעוצבות וחדרי אירוח מעץ ששודרגו. לכל אלה נוספה תוכנית מגוונת של מופעי מוזיקה, מחול, ארוחות שף וארוחת הבוקר המפורסמת של שישי בגרסה חדשה
סוויטות חדשות מול נופי הר הרוח צילום: רונית סבירסקי
תקופת הקורונה הייתה זמן של התחדשות עבור לוגוס מלון בהרים - יד השמונה. מבנה אבן חדש הוקם מול הנוף ההררי הירוק שעוטף את המקום. 16 סוויטות רחבות ידיים מעוצבות בסגנון מודרני נוספו ל-41 החדרים שנבנו במקור על ידי נגרים מהישוב מעצים שהובאו מפינלנד. חדרי העץ שודרגו וזכו לאמבטיות חדשות, מיטות, מזרונים, שטיחים ארוגים בעבודת יד וציורים של הגן התנ"כי של זוג אמנים מהיישוב, פריטי עיצוב חדשים ופינת קפה.
אירועים קולינריים ומופעים מוזיקליים
הסוויטות החדשות פונות אל הר הרוח ומהחלונות הגדולים נשקפים העצים, הצמחייה ובאופק אפשר לראות את שפלת יהודה. הסגנון עדכני ושומר על העיצוב המאפיין את הגישה הסקנדינבית עם קווים נקיים, גוונים רכים של אפור, עץ וקרם. שטיח גדול שמשרה חמימות, מיטת קינג סייז עם מזרוני נוחות ומצעי כותנה לבנים. גופי תאורה מודרניים, מראות, עציצים קטנים וספת ישיבה מול הטלוויזיה. חדר רחצה גדול מחופה בקיר דמויי עץ, שמזכיר את קירות הסאונה הפינית האופיינים למלון.
בתי העץ הפיני צילום: רונית סבירסקי
בקונספט החדש שלו המלון פועל כמרכז תיירותי תרבותי שמשלב חופשה עם אירועים קולינריים, מופעים מוזיקליים, סדנאות יין, העצמה ורוחניות, הרצאות, טיולים בטבע ואירועי בוטיק לקבוצות קטנות. קייטרינג לואיזה והשף נדב מלין יצרו תוכנית של ארוחות גורמה, סיורי ליקוט וארוחות המבוססות על צמחי תבלין מהשטח, אירועי שף מהארץ ומהעולם וחידוש ארוחת הבראנץ' של יד השמונה שהפכה למותג. לצד האירועים הקולינריים יתקיימו אירועים ומופעים של מוזיקה ישראלית, אירועי ג'אז, קלאסי, אופרה, זמר רוסי, מופעי מחול, מיצגי אמנות, תערוכות ומייצגים של יוצרים צעירים מהארץ ומהעולם.
ארוחת שף בעיניים מכוסות לצלילי חליל
אחד האירועים הראשונים שנערכו במלון, וימשיך להתקיים בגרסאות שונות, הוא ערב מוזיקלי-קולינרי "פנטזיות". ארוחת שף שמוגשת לאורחים כשעיניהם מכוסות לצלילי נגינת חליל שמלווה את הארוחה בקטעים מוזיקליים נבחרים. החלילן רואי אמוץ, שמתגורר בברלין ומשמש כחלילן ראשי בתזמורת בשוויץ, יזם פרויקטים תחת הכותרת Music&Beyond. פרויקטים של מוזיקה קלאסית בשילוב תחומי אמנות נוספים. הוא יצר מיזם משותף עם שפית בגרמניה ויחד הפיקו ערב פנטזיות שזכה להצלחה באירופה. בארץ, הוא חבר למספר שפים ביניהם השף נדב מלין להפקת הערב המיוחד שהוא מגדיר כטקס ולא כארוחת ערב. הרעיון הוא לנטרל את חוש הראייה ולתת לחושים האחרים לפעול.
מנת הפתיחה עדיין בעיניים פקוחות צילום: רונית סבירסקי
חבורת אנשים זרים מתקבצים סביב שולחנות אבירים ארוכים לארוחה משותפת. אף אחד מהם לא מוטרד מהאפשרות שיצטרך לנהל סמול טוק כי הארוחה מתנהלת בעיניים מכוסות וללא שיחות בין המשתתפים. הארוחה נפתחת במעגל מים שבו הנוכחים מחזיקים כוס ריקה עוצמים עיניים והמלצרים מוזגים לתוכה מים. רואי אמוץ מנגן יצירה בחליל בארוק מסורתי לצלילי המים הנמזגים. מנת הפתיחה מוגשת לשולחנות כשהסועדים עדיין בעיניים פקוחות.
מנה ראשונה בסגנון ציור סוריאליסטי צילום: רונית סבירסקי
השף נדב מלין הציב רף קולינרי גבוה מאוד עם מתאבנים בקופסת קנה במבוק. מאפה שחור שנראה כמו חלוק נחל ממולא בקרם חציל עם פרח אכיל שמקשט אותו, חציל בצורת וופל בלגי עם שמנת חמוצה ופורל כבוש וצ'יפס של קייל עם קרקר דגנים קריספי. לצד המנה נמזג יין לבן צונן של יקב קסטל. רואי מנגן יצירה לחליל בארוק של המלחין הגרמני טלמן ומבקש מהסועדים לכסות את העיניים עם מטפחת לבנה שהכינו על מסעד הכיסא מבעוד מועד. מרגע זה מתחילים החושים האחרים לעבוד שעות נוספות. כל רחש קטן נשמע היטב בחלל. כל נגיסה ולעיסה מקבלת תהודה כפולה. חוש הטעם והריח נכנסים לפעולה כדי לפענח את המנות שמונחות על הצלחת. המישוש והאכילה באצבעות מחדדות את החוויה יוצאת הדופן.
מפעילים את חושי הטעם, הריח והמישוש צילום: רונית סבירסקי
למרות שלא ניתן היה לראות את המנה, השף לא חסך בהקפדה על הצילחות. על מגש שנראה כמו מסגרת של ציור הונחו ירקות, צמחי תבלין ורטבים בעלי טעמים עזים. התוצאה הייתה ציור אימפרסיוניסטי יפהפה. כדי לחדד את חוש הריח ולחבר אותו למנה הבאה הכה בנחיריים ריח נפלא של צמח מרווה בעישון קל. המנה הבאה הייתה ניוקי עם מספר סוגי פטריות וקציפה של פטריות פורצ׳יני עם מרווה. רואי עבר לחליל מודרני עם יצירה של המלחין היפני טקמיצו.
מנה עיקרית בתוך נייר אפייה צילום: רונית סבירסקי
המנה העיקרית הגיעה עטופה בנייר אפייה. רחשי פתיחת הנייר והניחוח של הדג וירקות השורש מילא את האוויר. מרימים יד שמאל כדי לבקש עוד יין לבן. צליל המזיגה נשמע היטב לכל הסובבים. גירוי נוסף של חוש הריח מגיע ללא התרעה ומכין לקראת מנת הקינוח. צלחת של שקדים קלויים והל מתקרבים לנחיריים. מנת הקינוח חושפת את העובדה שגם גלידה אפשר לאכול בידיים. רואי מנגן את היצירה האחרונה והפעם הוא בעיניים מכוסות ומאפשר לסועדים להסיר את הכיסוי שלהם כשיחליטו שזה הזמן המתאים. זו ארוחה שכל אחד ייקח אתו משהו ממנה ובהחלט תישאר חקוקה בזיכרון.
ארוחות בהשראת האמנות ובראנץ' שישי חדש
ארוחת פנטזיות היא יריית הפתיחה של השף נדב מלין ביד השמונה. הוא מתכנן בקרוב עוד ארוחות קונספט ביניהן ארוחות שמשלבות אוכל ואמנות. במסגרת פסטיבל האוכל של מטה יהודה הוא יצר שלוש ארוחות, מונוכרומטית, סוריאליסטית בהשראת הצייר דאלי ודאדאיסטית בהשראת הדאדא.
השף נדב מלין וארוחת הבוקר בהרים צילום: רונית סבירסקי
מלין הוא ירושלמי, דור רביעי, שגדל על מטבח פרסי וגיאורגי ובחש בסירים של אמו ענת לב ארי בעלת חברת קייטרינג לואיזה, מהראשונות שעסקו בסלואו פוד. הוא נסע ללמוד את תחום הסלואו פוד באוניברסיטה בחבל פיימונטה באיטליה, השלים לימודים בספרד ושם גם עשה את ההתמחות במסעדת מוגריץ ליד סן סבסטיאן. הוא למד את רזי המטבח הבאסקי, חזר לארץ והצטרף לחברת הקייטרינג של אמו. המוטו שלו בבישול הוא לעסוק בחומרי גלם מקומיים ואיכותיים כשאת רוב המנות הוא מכין במטבח שלו או קונה מספקים טובים. אוכל איכותי ממקורות כמה שיותר טבעיים, חומרי גלם נקיים לגוף ולסביבה וספקים שאינם מנצלים את כדור הארץ ודוגלים בשכר הוגן לעובדים.
סמבוסק וקטאיף על חלוקי נחל חמים צילום: רונית סבירסקי
עם העקרונות האלה הפכו קייטרינג לואיזה והשף נדב מלין למנהלי תחום המזון של מלון בהרים יד השמונה והם אחראים על כל הארוחות, המזון, האירועים והקייטרינג שלו. הבראנץ' המפורסם חוזר בגרסה חדשה ועדכנית ונקרא ארוחת בוקר בהרים. לצד כל סלט, גבינה או מאפה ניצב שלט שמספר מה מקורו. לחמי המחמצת והמאפים הם של יענק'לה ממודיעין, מוצרי החלב והגבינות ממחלבות עברי, ברקנית ובארי, דבש מהיישוב נטף ושמן זית כתית ישראלי. את הגרנולה הם מכינים בעצמם על בסיס שמן פשתן, קרקרים ללא גלוטן מקמח טף, לבאנה מיוגורט כבשים, ריבות ורטבים תוצרת בית.
סלט ירקות גיאורגי צילום: רונית סבירסקי
על חלוקי נחל חמים מונחים סמבוסק מנגולד עם גרגרי חומוס וקטאיף ממולא גבינות. מאפה פילו במילוי גבינות גאורגיות לצד גלילות חצילים עם ממרח קשיו ורכז רימונים. רטבים של ויניגרט, חומץ סיידר וחרדל תוצרת בית. עדשים מונבטות, סלט גיאורגי עם אגוזי מלך וקוביות גבינה גיאורגית, סלט עדשים ובטטה צלויה, טבולה בלימון פרסי, קוביות סלק עם עלי ארוגולה, סלט טונה טוניסאי, מסאבחה, חציל בטחינה, צ'ירשי דלעת וטחינה, מיץ תפוזים סחוט טבעי, משקה צ'אי על בסיס מים וסחלב חם.
ירקות ופירות טריים צילום: רונית סבירסקי
האורחים יכולים להזמין את סוג הביצה המועדף בין חביתות, לביצה עלומה, מקושקשת או עין כשכולן עשויות מביצי חופש. פירות טריים חתוכים לצד מגש פירות יבשים טבעיים ללא סוכר, קאפקייקס וטארט אפרסקים מאפה בית, הקפה נרכש מחברת אגרוקפה שמייבאת את פולי הקפה מחקלאים קטנים ובסחר הוגן. מכונות הקפה טוחנות את הקפה ברגע הכנת הקפה והחלב מוקצף בטמפרטורה שמתאימה לשתייה.
גבינות ממחלבות בוטיק ישראליות צילום: רונית סבירסקי
במסגרת אירועי המוזיקה יעלה מופע ראשון לחובבי הזמר העברי בהשתתפות יוסי לב וחברים עם מחווה ליהורם טהרלב. מדי חודש יתקיים ערב בנושא אחר ולקראת שבועות יערך כנס חבורות זמר ישראליות שיתפרש על פני כל מתחמי המלון. בסוכות יתקיים פסטיבל יין בשיתוף עם "פניני המוסיקה" ביצירות ידועות ואהובות. אורית וולף תתארח עם סדרה קלאסית בהנחייתה ובמרכז המוזיקלי יארחו יוצרים צעירים במגוון תחומי המוזיקה, התיאטרון והמחול.
בנוסף, יתקיימו סיורי עליה לרגל לירושלים דרך אתרים היסטוריים חשובים, סיורי יקבים מוזיקליים, טיולי ג'יפים עם פיקניק ומוזיקה בשטח וטיולי אופניים. בתחום הקולינרי יתקיימו סיורי ליקוט עשבי בר עם אביבית ג'וטי ברקוביץ', מומחית לצמחי בר ופטריות בשילוב ארוחה המבוססת על מרכיבי הליקוט. סוף שבוע של בשרים עם מרעה גולן שמוגדר הומני מתחשב, שישים דגש על איך להכין נתחים פחות מבוקשים, איך לשמר בשר וכיצד להכין נקניקיות ונקניקים ללא בזבוז חלקים וזיהום סביבתי.
מחירי הלינה במלון 1200-800 שקל לזוג כולל ארוחת בוקר, ארוחת הבוקר בהרים בימי שישי לאורחים מבחוץ 95 שקל. טל. 02-5942000
וגם... סיפורו יוצא הדופן של היישוב יד השמונה והגן התנ"כי המשוחזר