מסעדת שף "הפאלאס" The Palace במלון וולדורף אסטוריה – קלאס במחירים מפתיעים
שף ירושלמי מנצח על אחת המסעדות היפות והיוקרתיות בירושלים עם תפריט יחידי בעולם שתמצאו בו קוקטייל במבליק, שיני שום בתמרינדי וצלעות טלה נבלוסייה והכל במחירים הוגנים
הכניסה למלון וולדורף אסטוריה צילום: רונית סבירסקי
מלון וולדורף אסטוריה הוא לא רק אחד היוקרתיים בישראל אלא גם ממוקם במבנה היסטורי יפהפה שזכה לשימור ועוצב בסגנון ארמון אירופאי מפואר. אי אפשר להיכנס אליו באופן אקראי אלא אם אתה אורח או מוזמן לביקור. ישנן מספר אפשרויות לחוות את יופיו ושכיות החמדה שבו. להיות אורח באחד מחדרי המלון, להזמין מקום לארוחת הבראנץ׳ המצוינת שלו, לטקס תה אנגלי אחר הצהרים או לארוחת שף במסעדת הפאלאס.
מבנה עתיק, נברשות קריסטל ותקרה שקופה
המלון המקורי שעל בסיסו הוקם וולדורף אסטוריה נקרא פאלאס. המסעדה שנקראת על שמו עוצבה בהתאם ועוטפת את הסועדים בתחושה של אלגנטיות ומלכותיות. המראה הראשון שלוכד את העין בכניסה למלון היא נברשת קריסטל אובלית עצומה בעיצוב מודרני שזורקת ניצוצות אור על קנקני זכוכית גדולים ובתוכם סידורי פרחים רעננים של ליליות. האגרטלים ניצבים על שולחן צרפתי ענתיק ולמרגלותיו רצפות מצוירות ושטיח משי שתואם את העיצוב בגוונים עדינים. שימור המבנה נעשה בקפידה ובדייקנות שהותירה את החלונות בעלי צורת קשתות, קירות אבן ירושלמית עבים, פטיו מקורה עם תקרת סקיילייט שמשקפת בלילה את הכוכבים. התאורה רכה והישיבה בפטיו לצד מזרקת מים ושפע של צמחייה משרים רוגע ונינוחות.
פטיו עם מזרקה ותקרת זכוכית צילום: רונית סבירסקי
גורמה ירושלמי בין-לאומי
מסעדת הפאלאס משקיפה אל כל היופי הזה ומעוצבת בקלאס ששייך למסעדות פאר. שולחנות עם מפות לבנות, כורסאות עץ מרופדות בקטיפה אפורה, שולחן ענתיק ועליו אגרטל קריסטל וסידור פרחים ענק במרכזו. מן התקרה משתלשלות נברשות קריסטל בצורת חרוטים הפוכים. התאורה רכה, האורחים מדברים בשלווה וצוות גדול של מלצרים אדיבים עומד לרשות הסועדים. מנהל המסעדה מציג את עצמו ואת המלצר שיהיה צמוד אלינו במשך כל הערב. הידע וההבנה של המלצר לגבי כל מנה שהוגשה היה כמעט כמו הסבר מהשף שיצר אותה. לגבי יין או קוקטייל הוא המליץ להתייעץ עם הסומלייה (אחראי היין). הסומלייה, עולה חדש מאנגליה, כבר מכיר את היינות הישראלים ומרכיב קוקטיילים עם שמות מקומיים כמו שוק מחנה יהודה שמורכב מג׳ין, תה קמומיל, ענבים לבנים, רוזמרין ויין לבן מבעבע. יש גם קוקטייל הולילנד והמפלצת שהם שני אתרים מפורסמים בירושלמים ו״במבליק״ שרק ירושלמי יבין זאת. במבליק הוא הכינוי של הירושלמים לסוכריית הלקריץ השחורה בטעם אניס. הקוקטייל מורכב מרום מתובל, יין אדום, מיץ תפוחים ואנגוסטורה ביטר.
קוקטייל שוק מחנה יהודה צילום: רונית סבירסקי
השף שעבד במסעדות יוקרה בארץ ובעולם
על כל הטעמים, הניחוחות והצבעים נבחר לנצח השף הירושלמי איציק מזרחי ברק. בכל מנה מורגשות הנגיעות שקושרות אותה עם השורשים הירושלמים, התרבות והמטבחים המיוחדים של העיר. מזרחי ברק הוא דור תשיעי למשפחה ששורשיה הם אורפלי חלבי. סבו יצחק מזרחי שכונה המוכתר של שכונת נחלת שבעה היה ממייסדי שוק מחנה יהודה. הוא זכה להשראה רבה מהמטבחים שעטפו אותו בילדותו אבל בחר להוסיף ידע קולינרי ישראלי ובין-לאומי. הוא עבד כשף במלונות יוקרה בארץ ועבד לצד פול אסנהיים בחברת הקייטרינג היוקרתית. השתלם בארצות הברית, יפן והונג קונג במסעדות ידועות, בניו יורק עבד במסעדות Daniel Boulud, Le Bernardin ,Per–Se של תומס קלר, L’Atelier de Joel Robuchon, לנדמרק מנדרין בפריז ובהונג קונג, ב"שנגרילה" בפריז ובנוסף גם במלון Hilton Tokyo Conrad במסעדת השף של גורדון רמזי.
אוכף טלה במעטפת בורגול צילום: רונית סבירסקי
כלי אוכל בעבודת יד, סכו"ם כסף וכוסות קריסטל
צלחות האוכל עשויות קרמיקה בעבודת יד של האמנית קרן טיבי, הסכו"ם עשוי כסף וגביעי היין והמים מקריסטל. תפריטים כרוכים בכריכה מהודרת לכל קטגוריה תפריט נפרד, למנות, ליין ולקוקטיילים והשתייה הקלה. תפריט המנות נפתח בכותרת טעימות מירושלים. רעיון מצוין שיכול להחליף מנה ראשונה זוגית עם מבחר של טעמים שמתחברים נפלא לקוקטייל או משקה אניס. צלחות מרק עמוקות מסודרות על טס נחושת בוהק לצדן לחמניות זיתים קטנות תוצרת בית ובייגלה ירושלמי שכמובן מוגש עם צלוחית של זעתר, שמן זית, מלח גס וזיתי קלמטה בחריפות מעודנת של משק אחיה. את המנה הזו כל אחד יכול להרכיב לעצמו מתוך המגוון שכולל סלסת עגבניות מגי חריפות, טחינה של בית, קרם חצילים מעושן, טחינה וגרגרי חומוס, חציל על האש עם גרגרי כוסברה שלמים קלויים שיוצרים שילוב נהדר עם שמן זית ומעט אריסה לא חריפה מדי, שיני שום אל-דנטה בתמרינדי, אריסה חריפה, חומץ בלסמי, סילאן, לאבנה שקדים, שקדים מאודים. כל המנות מתובלות עם שמן זית מעודן שלא משתלט על הטעמים (כל מנה מחירה 20-18 שקל)
מגש טעימות מירושלים צילום: רונית סבירסקי
תפריט שמחבר טעמים ותרבויות
בין המנות הראשונות מורגש הפיוז'ן שהשף לקח ממסעותיו בעולם. המנות נדיבות וחלקן נראות מספיק מכובדות כדי להיות גם מנה עיקרית. טורטליני שפונדרה בסגנון חמוסטה, עלי מנגולד, סלרי, קריספי פנקו ועשבי תיבול. סשימי לברק זכה לשילוב עם אריסה, שומר, איולי לימון ויניגרט הדרים. קובנייה דג ים עם בורגול, עשבי תיבול, ויניגרט ג'ינג'ר, פלחי צנונית ושמן זית. צ'יגה עם עלי תרד טורקי, כרישה צעירה ועשבי תיבול. בצק יופקה במילוי בשר בקר עם סלט פלפלים קלויים, אריסה, צנוברים, דלעת מקורמלת וטחינה. המנה מחולקת לפרוסות עבודות וביניהן טוויל קרנצ'י שמוסיף עם גוון לשלל הטעמים. המנות הראשונות במחירים 80-68 שקל.
בצק יופקה במילוי בשר בקר צילום: רונית סבירסקי
שקדי עגל עם ארטישוק צלוי וקרם חציל מעושן צילום: רונית סבירסקי
בין המנות העיקריות פילה בר ים צלוי על גריל פחמים עם עלי מנגולד, כוסברה, גרגרי חומוס וקרם חריימה חריף. עופיון אורגני צלוי עם ירקות שורש צלויים, תפוחי אדמה צעירים ולימון כבוש. קונפי שוק ברווז עם תמר מג'הול, עלי תרד פריכים ובטטה. צלעות טלה נבלוסייה הם אוכף טלה במעטפת בורגול, כרובית צלויה, כרובית בטמפורה. נתחי אנטריקוט עם תפוחי אדמה צלויים, קולורבי צלוי, קונפי עגבניות וקרקר פטריות. מחירי המנות העיקריות 135-89 שקל.
פילה סי בס על גריל פחמים עם גרגרי חומוס צילום: רונית סבירסקי
הקינוחים הם הפתעה בכל פעם לפי הרוח השורה על השף. ביום שבו היינו הוגש כדור שוקולד עם גלידת וניל, טוויל שוקולד ועליו נמזג רוטב שוקולד חם לעיני הסועדים. קינוח נוסף היה פלאן עם קרמבל, פלחי תפוז, שקדי לוז וטוויל קרנצ'י, ואפשרות נוספת פלטה גדולה של פירות העונה קרים, חתוכים וטריים כאילו נקטפו לפני שהוגשו.
כדור שוקולד, טוויל שוקולד ורוטב שוקולד חם צילום: רונית סבירסקי
פלאן, קרמבל ופלחי תפוז צילום: רונית סבירסקי
הפאלאס היא מסעדת יוקרה לכל דבר, המקום, האווירה והשירות הם חוויה בפני עצמה עוד לפני שטועמים את המנות המיוחדות. יחד עם זאת המסעדה גובה מחירים הוגנים שמעבירים מסר למסעדות אחרות שאפשר גם אחרת.
THE PALACE מלון וולדורף אסטוריה כשרה. גרשון אגרון 26, ירושלים, שעות פעילות: ימים ראשון עד חמישי בין השעות 18:30 -22:30. (כניסה עד 22:00) מוצאי שבת סגור. המלון מאפשר חנייה חינם לשעתיים לסועדים במסעדה. טל. 02-5423333