בוסתן בן 140 שנה הפך למסעדה תחת כיפת השמים

 

בגינת האחוזה הכפרית של מלון בוטיק וילה תהילה נפתחה מסעדת הבוסתן. המתחם נבנה כאחוזת איכרים וחאן על ידי הברון רוטשילד עבור משפחת איכרים בראש פינה

 

 גזיבו אינסטגרמי במסעדת הבוסתן     צילום: רונית סבירסקי

 

שולחנות וכסאות ברזל כחולים פזורים בשטח הפתוח. מפות משובצות בצבעי כחול לבן עוטפות את השולחנות ומוסיפות לאווירה הים תיכונית שמתאימה לתפריט. יושבים תחת עצים גבוהי צמרת שניטעו במקום בסוף המאה ה-19 בין סלעיה טבעית וטרסות ששימשו לגידולי גן ירק. עצי ברכיכיטון שנקראים גם עץ האהבה, ער אציל שמשמש את השף כמקור לעלי דפנה, עץ תות בלאדי, דקל, ברוש ושפע של שרכים, בוגנוויליה ושיחי נוי עוטפים את הסועדים. המסעדה משקיפה אל נופי העמק ובתי המושבה העתיקה. פרטי וינטג׳ משולבים בין הצמחים, חביות יין ישנות, עציצי חרס בעיצוב של ציפורים וברווזים. גזיבו אינסטגרמי, שלא ידע שהוא כזה כשעיצבו אותו במאה ה-20, מככב בלב הבוסתן. המבנה מעוצב כמו חופה מפרחי בוגנוויליה שמסוככת על שולחן ל-6 סועדים.

 

ארוחת בוקר תחת עץ האהבה     צילום: רונית סבירסקי

שולחנות בצל עצים עתיקים      צילום: רונית סבירסקי

 

המרתף מימיה הראשונים של האחוזה משמש כבר וכמתחם מקורה של המסעדה. הוא בעל תקרה קמורה מטויח בטיח גס, רצפת שח מט בצבעי אדמה, שולחנות זכוכית עגולים על רגל ברזל וכסאות וינטג׳ מעץ מלא. מדפי עץ הותקנו בתוך גומחה קמורה ועליהם הניחו בקבוקי אלכוהול ופריטי נחושת עתיקים. אהוד בנאי בצעירותו ולפני שהפך לזמר מפורסם, היה בין קבוצת הצעירים שסייעו לבעלי האחוזה לשפץ את המבנים הישנים של האחוזה. האצבעות העדינות שפורטות היום על הגיטרה מילאו במלט את הסדקים שנוצרו בין האבנים.

 

הבר במרתף העתיק     צילום: רונית סבירסקי

 

על המטבח מנצח השף וואסים סולימן בעל רקורד של 23 שנים בתחום המסעדנות. הוא עבד במספר מסעדות בצפון, במלון גלי כנרת ושימש כשף במלון סנט גבריאל בנצרת. בשנת 2018 הוא הצטרף לאחיו בעל מסעדת בית הצייד בכפר ג׳יש (גוש חלב) וצבר מוניטין כאחד השפים הטובים בתחום הבשרים. ליעוז חמו הציע לו להצטרף אליו כשותף ולפתוח מסעדה חלבית כשרה במתחם וילה תהילה. ואסים ראה פוטנציאל גדול בפתיחת מסעדה כשרה באזור הגליל העליון ויחד פתחו את מסעדת הבוסתן. המלחמה יצרה קשיים אבל הם לא מוותרים וממשיכים לפתוח את המקום ולארח סועדים בימות השבוע, בשישי לפני כניסת השבת ובמוצאי שבת. התפריט מגבש אופי גלילי-ים תיכוני ומבוסס על דגים טריים, סלטים רעננים, פסטות, פיצות ופוקצ׳ות שנאפות בטאבון ענק.

 

 השף והפוקצ'ה בטאבון     צילום: רונית סבירסקי

 

בתפריט אפשר למצוא ארוחת בוקר ליחיד או לזוג שכוללת שתיה חמה וקרה. הם מכינים במקום שקשוקה עם לחם הבית, סלט אישי ומטבלים. לבנה עיזים מוגש עם עגבניות שרי צלויות, שקדים קלויים ולחם הבית. יש בוקר איסקוטלנדי שהוא מקושקשת על סלמון וגבינת שמנת על מצע פוקצ'ה. ארוחות הבוקר מוגשות עד 14:00.

 

קוקטייל לימונענע מול הנוף      צילום: רונית סבירסקי

 

תפריט הצהרים והערב מציע פיצות שנאפות בטאבון. הבצק וכל המרכיבים, הרטבים והתוספות נעשים במקום. גם רוטבי הפסטות הם תוצרת בית: רוזה, אלפרדו, סלמון, אליו אוליו, עגבניות ויש גם לזניה גבינות. בין הסלטים שנקצצים במקום מירקות טריים שנבחרו בקפידה על ידי השף ישנו סלט אלבוסתן שהוא אחד הסלטים המזוהים עם המטבח של וואסים. זהו מיקס עלים עם פלפלים צבעוניים מעוטר בערמת גבינה בולגרית מגוררת עם רוטב ויניגרט וגבינת פטה. ישנו גם סלט חלומי עם אגוזים ובזיליקום על מצע ירקות העונה, חציל שלם עם צ'ימיצ'ורי וטחינה, סלט עגבניות שרי עם גבינת מוצרלה וחומץ בלסמי מצומצם וסלט ירקות קצוצים עם נענע טרייה מעוטר בטחינה תוצרת בית ושקדים קלויים.

 

סלט קצוץ עם טחינה ושקדים קלויים      צילום: רונית סבירסקי

 

לצד האלכוהול אפשר להזמין צלחת אדממה או פלטת גבינות וירקות, פוקצ'ה עם 3 סוגי מטבלים, ברוסקטה סלמון וקרפצ'יו סלמון. סביצ'ה דגים מצוין שמורכב משני סוגי דגים עם פלפלים קצוצים בכל הצבעים, כוסברה, נענע ופטרוזיליה ולצידו קרוטונים אפויים טבולים בשמן זית. את מידת החריפות הוא משאיר לבחירת הסועד כשהוא מקשט את הסביצ'ה בפרוסות פלפל ירוק חריף ולא משלב אותו בתוך המנה.

 

 סביצ'ה סלמון ולברק     צילום: רונית סבירסקי

 

במנות העיקריות מוגשים דגים טריים מסוגים שונים: סלמון טרי בתנור שמוגש כשיפודים בתיבולים שונים ולצידם טחינה מעוטרת בבלסמי מצומצם, אנטי פסטי של פטריות, עגבניות שרי, פלפל אדום וקישוא. התפריט כולל גם רצועות דג מטוגן, פילה פורל, פילה דניס מטוגן, פילה בורי מטוגן ופילה לברק. המנות העיקריות מוגשות עם תוספת לבחירה של תפוח אדמה אפוי, אנטי פסטי או בטטה. קינוחים חלביים של סופלה ולצידו קצפת, עוגת גבינת פרורים, טריקולד בצנצנת הבית עם קצפת.

בר האלכוהול מציע יינות לבנים, אדומים, משקאות אניס, קוניאק, וויסקי, וודקה, טקילה וקוקטייל מרענן קיצי של לימונענע עם קרח גרוס. יש גם בירות מהחבית ומבקבוקים.

 

שיפודי סלמון ואנטי פסטי    צילום: רונית סבירסקי

 

המסעדה פתוחה בימים ראשון – חמישי בין 8:30 ל-14:00 ובשעות הערב מ-18:00 עד 24:00. בימי שישי משעה 9:00 עד שעה לפני כניסת השבת ומצאת השבת עד 24:00. לפרטים: 054-2840160