הגיבור – ביר גארדן ומבשלת בירה ישראלית

 

בירה קראפט ישראלית שקיבלה את השם "הגיבור" מוגשת הישר מהחבית ולצדה פיצות מהטאבון. טעימות של 5 סוגי בירות מתוצרת המבשלה, כוסות או קנקנים גדושים בבירה מוגשים לשולחנות אבירים מול נופי ואדי חלזון בצל עצי חרוב 

 

 

 קנקני בירה קרה מהחבית      צילום: רונית סבירסקי

 

הגיבור הוא סיפור של בירה ישראלית שתססה על שמרים של אהבה. מסוג הדברים שמקבלים אוויר בגוף מבלי לכוון למטרה מרגע הלידה. כשהיא כבר תפסה מקום במקררים הביתיים ובמסעדות ברחבי הארץ הגיע הרגע לפתוח ביר גארדן בצמוד למבשלה בכרמיאל. על מדרונות הרכס בחזית הבניין גולשים עדרים, בחורף השטח מתכסה בפריחות צבעוניות ונחל חילזון זורם בוואדי.

 

 בצל עצי חרוב ועדרי כבשים בוואדי      צילום: רונית סבירסקי

 

שולחנות אבירים על שפת הוואדי

גם בפתיחת הביר גארדן הם לא בחרו במפץ הגדול כדי להניע את העסק. משהו קטן לשמח את מי שירצה לשבת על כוס בירה קרה ולנשנש. תחת שורה של עצי חרוב עתיקי יומין הם הציבו שולחנות אבירים שמתאימים לשתייה בחבורות. בקומת הכניסה למבשלה הוסיפו מרכז מבקרים עם מטבח פתוח ומספר שולחנות לישיבה בחלל סגור. פליי ליסט נעים מתנגן ברקע במידה נכונה כדי לשמח את האוזן מבלי שהווליום ישתלט על השיחה. זה התחיל רק בסופי שבוע משעות הערב עד השותה האחרון והתרחב לימי שלישי עד חמישי מ-18:00 ובשישי שבת מ-14:00.  

 

 מתחם מקורה לצד המבשלה     צילום: רונית סבירסקי

 

פיצות בטאבון וסלטים עונתיים

השף אביחי גלאון בנה את התפריט, שמוצג בעידן הדיגיטלי על ידי בר קוד ועולה בנייד מבלי צורך להדפיס תפריטים או לחלק אייפד. גלאון גדל במטבח של אבא שף בפני עצמו, עבד במספר מסעדות בשפלה ועבר לגור בכרמיאל. הוא מכין את כל מרכיבי הפיצות במקום, הבצקים והרטבים. הסלטים מבוססים על ירקות ופירות עונתיים כך שסלט הטאבולה יוגש בקיץ עם ענבים ונקטרינות ובחורף עם פרי הדר. הסלט המרענן הזה מוגש על מצע של יוגורט, יוזו וסלק מתובל ומעוטר בשבבי שקדים קלויים. בתפריט יש גם סלט קפרזה עם עגבניות שרי, עלי בזיליקום ובלסמי מצומצם. חצי חציל בלאדי בטאבון מוגש עם פוקצ'ה, טחינה וקונפי שום. שובו של הקיסר הוא סלט לבבות חסה עם פרמז'ן, פרורי לחם ותוספת של אנשובי לאוהבי הדבר. כרובית מתובלת בוויניגרט לימון וטחינה עם קונפי שום ושקדים.

 

פיצות, נאצ'וס ומטבלים      צילום: רונית סבירסקי

פיצה תרד וגבינות בטאבון      צילום: רונית סבירסקי

 

הפיצות שנאפות בטאבון הן דקיקות וקראנצ'יות עם תיבול מדויק ונגיעות של פלפל חריף. פיצה קלאסית עם רוטב עגבניות, מוצרלה, בזיליקום ופרמז'ן. פיצה גלילית עם זיתי קלמטה, לאבנה וקונפי שום, פיצה אלה אוליו עם ארטישוק אלה רומנה, קלמטה וצ'ילי חריף. יש גם ביאנקה פטריות, ביאנקה תפוחי אדמה מדורה, פיצה פריקסה עם רוטב אריסה, טונה, ביצה, זיתים ותפוח אדמה, פיצת תרד וגבינות ופיצת רוזה בטטה. מי שרוצה לנשנש בקטנה לצד הבירה יש צלחת אדממה, פוטטוס בליווי שני מטבלים, בוטנים, חמוצי הבית, נאצ'וס וכמובן בלי זיתים אי אפשר.

 

 סלט טאבולה על מצע יוגורט, יוזו וסלק      צילום: רונית סבירסקי

 

הבירות

ולמנה העיקרית שלשמה מתכנסים בביר גארדן להלן הבירות. המבחר כולל 5 בירות קראפט קבועות ומספר בירות עונתיות שכולן לא מסוננות. מגש טעימות הוא פתרון נפלא להחליט איזו בירה או מספר בירות מתאימות לטעם האישי. כוס הטעימה יכולה להספיק לארבעה עד שישה אנשים להתרשמות. מגש עץ מעוצב עם שקעים מתאימים לכוסות כולל את 5 הבירות הקבועות של המבשלה. 5 צבעים שונים שנעים מהבלונדי עד הסטאוט הכהה וביניהם אדמונית ואדמדמה.

 

 מגש טעימות של 5 בירות     צילום: רונית סבירסקי

 

הגיבור IPA – היא הנועזת והמרירה בטעמים טרופיים של ליצ'י ופסיפלורה עם אחוז אלכוהול גבוה של 7.3%. הטעם העשיר והמרירות הם תוצאה של מספר סוגי לתת וכשות ובסיום התסיסה מחזקים עם תוספת של כשות לקבלת הארומה המיוחדת. האפקט המריר של הכשות התגלה כשהאנגלים יצאו לכיבושים בהודו. הבירות שנשלחו לחיילים התקלקלו בדרך וכשהוסיפו לבירה כשות היא האריכה ימים אבל קיבלה דרגת מרירות גבוהה יותר.

 

בירת חיטה בווארית – בגוון צהבהב מעונן וארומה פירותית בסגנון בווארי עם 5.2% אלכוהול. בלונדי – בירה בגוון ענברי בסגנון אייל בלגי עדינה ומעט מתקתקה עם 5.6% אלכוהול. הגיבור סטאוט –  דומה לגינס האירית ואיתה הכל התחיל. היא בירה כהה בגוון אדום-שחור עם ארומה עשירה של קפה אספרסו וכשהיא נמזגת לכוס מוסיפים לה חנקן שמעשיר את הטעם והמרקם ויש בה 6% אלכוהול. הורייזן לאגר היא בירה קלילה ומרעננת בסגנון פילו גרמני, מאוזנת וצלולה עם 4.8% אלכוהול.

 

 פולקסווגן אספנות משפחתי מונצח על התווית      צילום: רונית סבירסקי

 

בירת הגיבורות נוצרה ביום האישה בתקופת המלחמה ובעקבותיה. זוהי בירה שמצדיעה לכל הנשים אלה שלוחמות בחזית ואלה שמחזיקות את העורף כשבני הזוג בחזית. זוהי בירה לאגר קלה מתובלת בלמון גראס ומכילה 4.8% אלכוהול. יש גם בראון אייל אגוזית וקרמלית עם מרירות נמוכה, טייק וואן בסגנון ניו אינגלנד IPA ושיכר תמרים בשם פלמה ללא גלוטן. כשהמפעל מייצר בירות מיוחדות או עונתיות הם פונים לאמנים ומעצבים מאזור הצפון שיעצבו תוויות מתאימות לנושא. כך עוצבו התוויות של הגיבורות, הורייזן לאגר ובלונדי. הבירות נמזגות מהחבית בטמפרטורה הנכונה. קנקנים גדולים נמזגים לחבורות שמגיעות לשתות יחד, ויחידים יכולים לבחור בין שליש, חצי וליטר. כדי לא לאכזב את אלה שמעדיפים יינות או קוקטיילים הבר כולל מבחר גדול של משקאות נוספים.

 

 מחווה לגיבורות       צילום: רונית סבירסקי

 

סיפור המבשלה

בירה הגיבור נולדה בבית קטן בכפר תבור והפכה למבשלת קראפט ישראלית מבוקשת. המייסד, ערן גרינוולד אוהב בירה, לשפץ מכוניות ישנות ואופנועים ישנים ולשמח אנשים. הוא מהנדס מכונות במקצועו ועסק בניהול ושיקום חברות. בשנת 2012 הוא החל לייצר בירה ביתית בחניון הבית והעדיף את הסטאוט שמזכירה את הגינס האירית הכהה. החברים באו, שתו ורצו עוד. גרינוולד החל למכור והבין שהתחביב הופך למקצוע אהוב. בדרכו היסודית הוא למד את רזי התחום ואת החשיבות של חומרי הגלם האיכותיים שיוצרים בירה טובה וטעימה.

 

 מור גרינוולד מדריך סיור במבשלה       צילום: רונית סבירסקי

 

באזור התעשייה בכרמיאל עמדה למכירה מבשלת בירה בשנת 2017 וגרינוולד רכש אותה כדי לייצר כמויות גדולות יותר ולפתח טעמים חדשים. הבחירה בשם הגיבור היא הצדעה לרכב האספנות המשפחתי פולקסוואגן טרנספורטר משנת 1979 שהוא הסמל המסחרי של המשפחה ומשמש אותם בנאמנות. הוא סוס קרבות ותיק ששרד אירועים, טלטלות ואפילו שריפה. תווית עם איור שלו מתנוססת על הבירות ומביאה איתה ניחוח נוסטלגי של ילדי הפרחים ופסטיבל וודסטוק. המשפחה לוקחת חלק בפיתוח העסק. הבן הצעיר, מור, מנהל את הביר גארדן ומדריך סיורים במבשלה, האם יעל מסייעת בכל מה שצריך. האב ערן, צרף שותף עסקי רמי סגל, הכניס למפעל את הברומייסטר דקל מלאך, ממשיך לפתח את העסק ומדריך סיורים במבשלה.

 

 מיכלי נירוסטה להתססה      צילום: רונית סבירסקי

 

בקומת הייצור אפשר לראות את מיכלי הנירוסטה הבוהקים שבכל אחד מהם מתסיסים בירה אחרת. בקומה הראשונה נמצאים חדר האריזה, מכונות לשטיפת הבקבוקים, מילוי חביות ובקבוקים והדבקת התוויות. בתקופת המלחמה התחזק ההקשר בין שם הבירה הגיבור לגיבורים שחרפו נפשם ונפלו בקרב. משפחות וחברים מזמינים בירות עם מדבקות שעליהם תמונה ושם של חלל צה"ל הגיבור עם הקדשה לדמותו ולזכרו.  

 

הקדשה לרס"ן טל פשבילסקי ז"ל מסיירת גבעתי שנפל בקרב ברפיח       צילום: רונית סבירסקי

 

מבשלת בירה הגיבור, רח' הנפח 12 כרמיאל, לתיאום ביקור בטל': 04-6567472