מתחם קולינרי באווירה ניו יורקית במגדלי LYFE
שלושה מגדלי משרדים במתחם אשטרום LYFE יצרו תשתית לפריחה קולינרית של מסעדות, בתי קפה ורשתות מזון מהיר עם פיאצה ירוקה של בריכות נוי ונוף לפארק הגדול במדינה
הפיאצה הירוקה של מתחם LYFE צילום: רונית סבירסקי
במקום הכי פחות צפוי מתפתחת סצנה קולינרית שמקבצת במתחם אחד מטבחים מכל העולם. זה קורה ברחוב בן גוריון שסובל מפיצול אישיות, בצדו האחד הוא שייך לבני ברק ובצד השני הוא לגמרי רמת גני. בפינת הרחוב על צומת אבא הלל מתנשאים מגדלי משרדים בשם "אשטרום Lyfe". האזור כולו הופך עם השנים לדאון טאון מנהטן עם מגדלי משרדים רבי קומות שבולעים לתוכם מדי יום אלפי עובדים ועובדות הזקוקים להפסקת צהרים ולארוחה משביעה.
לובי עם סקיילייט בגובה 18 מטרים צילום: רונית סבירסקי
עובדים רעבים הם האבן השואבת של מסעדות מזון מהיר ואחריהן מגיעות גם מסעדות השף שנותנות תשובה לארוחות עסקים. הנוסחה הזו הפכה את רחוב הברזל ברמת החייל למתחם קולינרי מגוון וכך גם אזור התעשייה בהרצליה. במתחם העסקים בבני ברק זה התחיל במסעדות קטנות ובתי קפה בסמטאות הצרות בין הבניינים ובדוכני מזון בקומות הכניסה. פיצריות, מעדניות, סושי, בר סלטים, שניצליה, שווארמה, פלאפל, סביח ומסעדות של אוכל ביתי. הרשתות הגדולות שגם הן השתלבו באזור הן רולדין, ארומה וגלידריית אנדריי.
עמדות קולינריות ומרחבי ישיבה צילום: רונית סבירסקי
אומאיי, אושפלו, פיצי ומרים
במתחם המגדלים אשטרום Lyfe החליטו להעניק למקום אופי ניו יורקי. זה התחיל בתכנון הלובי העצום עם תקרת סקיילייט בגובה 18 מטרים. בכניסה ללובי יצרו מרחב Eat Up שמתפרש על פני 700 מטרים רבועים שבו שולבו עמדות קולינריות של מזון מהיר בעיצוב ובסגנון בין לאומי. בחזית הבניין עיצבו פיאצה ירוקה ומרחב ישיבה של 3 דונמים עם כסאות, ספסלים, בריכות נוי ופסל סביבתי.
היפנית OOMAI משולבת עם מזנון POKE צילום: רונית סבירסקי
בין המסעדות הראשונות שנפתחו במתחם היו אושפלו האוזבקית והיפנית אומאיי. רשת המסעדות היפנית היא שילוב של מעדנייה יפנית עם בר להרכבת מנות קרות ומזנון מנות חמות בשעות הצהרים. בין המנות יש גיוזות, נתחי סלמון, דפי אורז במילוי ירקות, סלט אצות ואקמה, סלט אטריות סובה ונוספות. סנדוויץ' אוניגירי, סושי, נודלס ומנות עיקריות של חזה עוף ברוטב תפוזים, קציצות בקר, שיפודי פרגית בטריאקי, עוף צלוי אסייתי ופילה סלמון במיסו ותפוזים. מזנון POKE מגוון עם אטריות סובה, שעועית או אורז ושפע של תוספות ורטבים.
מגשי סושי ל- TAKE AWAY צילום: רונית סבירסקי
מסעדת אושפלו מביאה אל השולחן את המטבח הבוכרי והמנות הקלאסיות שבמרכזן האושפלו. תבשיל הבשר, האורז והגזר שמתבשל בבישול ארוך עם ניחוחות וטעם מנחם. הסירים הגדולים ניצבים במרכז המטבח הפתוח ובוויטרינה מוצגים המאפים המסורתיים. לחם הבית הבוכרי שמוגש עם 9 סוגי מטבלים, גוזגוזה שהוא מאפה במילוי בשר, ביצ'ק מאפה במילוי דלעת ובצל, ובישילי שהוא בצק שמרים אפוי בטאבון במילוי בשר. יש גם מאפה מטובן שנקרא צ'יבורקי, כיסוי בצק מאודים "מנטו" וכיסוני בצק מטוגנים בשם "דושפרה". מרקים מלאי תוכן ומשביעים עם כיסוני דושפרה או מרק לגמן עם איטריות. על הגריל מכינים שיפודי בשרים, פרגיות, פילה בקר, אנטריקוט, שקדי עגל וכבד אווז.
אושפלו כמיטב המסורת צילום: רונית סבירסקי
מגש קינוחים אוזבקי צילום: רונית סבירסקי
השף חיים כהן, שפתח וסגר לא מעט מסעדות גורמה שכשרות לא עברה את פתחן, פתח במתחם לייף שני מיזמים קולינריים. האחד היא מסעדת שף כשרה "מרים" שמבוססת על דגים והשני הוא קונדיטוריה, קפה ומעדנייה "פיצי". הקונדיטוריה מייצרת את המאפים עבור בתי הקפה פיצי ומסעדת קאופמן וכהן הכשרה בהרצליה. סיפור קפה פיצי התחיל במקום קטן בתחנת הדלק של צומת הכפר הירוק שזכה להתעניינות והצית את הרעיון לפתוח בתי קפה נוספים. פופ אפ של שלושה חודשים בשרונה מרקט אישר שיש ביקוש.
מרים - מסעדת שף כשרה של חיים כהן צילום: רונית סבירסקי
כהן פתח את פיצי רמת השרון ואחריו את הקפה בלובי של מגדלי Lyfe. התפריט כבר גיבש אופי וכולל טארטים, עוגות שמרים, עוגות בחושות, עוגיות, קישים, כריכים, סלטים, תבשילים ומוצרי מעדנייה. ישנם כריכים של סלט טונה, סלט ביצים, אבוקדו, גבינת גאודה, חביתה, סלמון מעושן בלחמניות ביס, לחם שיפון, בגט צרפתי או פוקצ'ה. במגדלי Lyfe הוקמה הקונדיטוריה הראשונה שלו ובוויטרינת הזכוכית אפשר לראות את מבחר העוגות היומי, קישים, סלטים וארוחות במגשי קרטון ממותגים עם כיסוי שקוף שאפשר לראות את תוכנן.
קפה-מעדניה פיצי של חיים כהן צילום: רונית סבירסקי
מסעדת "מרים" נקראת על שם אמו של כהן ועם משחק מילים בצרפתית שמשמעותו ים MerYam. המסעדה אינה גדולה והמטבח פתוח לעיני הסועדים. אפשר לראות את הטבחים במהלך העבודה פורסים את הדגים הנאים או צולים אותם על גריל פחמים. לצד דגי ים טריים יוגשו מנות של דגים כבושים, טרטר סשימי, סיגר ממולא בלוקוס, מרק בויאבז עם קבב לוקוס, סלט דגים ושיפוד טונה.
לובי ענק וחמש עמדות קולינריות של רשתות גדולות
הלובי של מגדלי LYFE כולל 5 עמדות קולינריות של רשתות מזון מהיר. רשת חומוס מדאמס ששמה מתכתב עם המאכל המצרי "פול מדמס" ומציע תפריט של חומוס ביתי, חומוס עם פול, שקשוקה. מנת החומוס כוללת טחינה סמיכה וגרגרי חומוס רכים, שמן זית מריר, שום, לימון, פטרוזיליה ופפריקה חרפרפה. היא מוגשת עם פיתות טריות וצלחת חמוצים.
חומוס מדאמס צילום: רונית סבירסקי
פאזל בורגר מאפשר להרכיב את מנת הקציצה לפי הטעם האישי, הצבע והדמיון. ישנו המבורגר קלאסי בגודל 160 גרם או 320 גרם, שניצל בורגר או קריספי צ'יקן. בורגר ספיישל הם מנות מיוחדות של הקצב ממנהטן עם קציצה, אנטריקוט וביצת עין. אקספרס של חצות היא קציצה, רצועות טלה קריספי ופטריות מוקפצות על הפלנצ'ה. יש גם קריזי אלבמה עם קציצה, טלה מעושן וביצת עין. מארדונה עם אסאדו מפורק על הפלנצ'ה. לצד ההמבורגרים יש כריכים במילוי בשרים שונים: אנטריקוט, חזה עוף צרוב, שווארמה פרגית, סביח, בשר בקר מפורק ברוטב מעושן ושניצל בחלה קלועה. לצד הבשרים סלטים, צ'יפס, צ'יפס בטטה וטבעות בצל.
פאזל בורגר צילום: רונית סבירסקי
רשת B-FRESH שפרושה עם עשרות סניפים ברחבי הארץ מציעה משקאות חמים וקרים, חליטות תה באבל, משקאות קפה וטפיוקה, משקאות יוגורט בקר, עזים או שיבולת שועל. משקאות סופר פוד, סמודי לאנרגיה, פינוקים של משקה קרם ברולה וקצפת, מיצים סחוטים ומשקאות קפואים. ארוחות בריאות על בסיס פירות עם סופר פוד. ספירולינה כחולה בשילוב מנגו, אננס, קוקוס, חלב סויה וסילאן או אסאי עם תות, קוקוס, סילאן ובננה ונוספות.
עמדה קולינרית ZUKO צילום: רונית סבירסקי
רשת GONOODLES מיתגה את עצמה מחדש אחרי 9 שנים שהביאו את טעמי המזרח הרחוק לתל אביב. הם פתחו סניפים בגוש דן והפכו את גו נודלס לגו קנטינה אסייתית. המהות נותרה נודלס בר שמגיש מנות שכולן על בסיס נודלס ונוספו מנות של אוכל רחוב אסייתי. המגוון מאפשר לקבל את מנת האטריות עם טופו, עוף, בקר או פרגית. בין המנות: צ'או מיין, סאטה עם רוטב חמאת בוטנים, גרין קארי פיקנטי, המנה המלאזית עם קארי מלאזי וטבעות צ'ילי חריף, פאד טונג גאנג עם דלורית, בטטה ונבטים. במנות אוכל רחוב אסייתי מציעים כנפיים בסויה, דבש וצ'ילי. קריספי צ'יקן, גיוזה, באן קוריאני. יש גם מנות אודון, אטריות אורז ומרקים. לכל אלה נוסף תפריט סושי מגוון ורולים בהרכבה עצמית.
רשת קומפנייא של אוכל מוכן צילום: רונית סבירסקי
בתחילת נובמבר 2024 נפתח במתחם סניף של רשת קומפנייא שמבוססת על אוכל ביתי לקחת הביתה. מגשים גדולים עם מנות מוכנות מסודרים על שולחנות ארוכים ועל דלפקים. מאכלים בסגנון ביתי, מאכלי עדות, תבשילי ירקות ומרקים שאפשר לקחת, להזמין משלוח או לקחת במגשית ולאכול בחוץ לצד בריכות הנוי בחזית הבניין.
המתחם נמצא בפינת שדרות בן גוריון ודרך אבא הלל בני ברק. בשעות הצהרים מומלץ לחנות בקניון איילון ולחצות את הכביש ובשעות הערב אפשר לחנות במפרצי החנייה של רחוב ששת הימים.