קפה חם וסקי קר בגלבוע (המתחם נסגר חוץ ממסעדת קימל)
הדרך הארוכה בכבישי העמק בדרך צפונה הייתה שנים שוממה מבחינה קולינרית. לכל היותר קפה לא איכותי בתחנת דלק נידחת. לאחרונה החלו לצוץ לאורכה בתי קפה ומסעדות בשלל צבעים וגוונים שמשתלבים באווירה הכפרית שמאפיינת את האזור. אחד המתחמים שצובר תאוצה זכה לשם "מתחם הסקי" בזכות מגלשות השלג שהוצבו בו.
מסעדת קימל צילום: רונית סבירסקי
מיקום שלוקח בגדול
החלוצה בתחום האוכל הייתה מסעדת "קימל" של שאול בן אדרת אחרי שנים של בדידות מזהרת שבה כיכבה "חוות התבלינים בגלבוע". במתחם נפתחו מסעדות נוספות ביניהן ג'וזף הכשרה וקופי בר "אדמ'ס", שמיקומה הוא הקלף החזק ביותר שלה. המסעדה ממוקמת במבנה אבן שמתחבר היטב לסביבה ומשקיפה מכל חלונותיה אל נופי העמק והגלבוע שנישא ממול. בצמוד למרפסת הקפה נמצאים משטחי הגלישה של "סקי בגלבוע" כך שחלק מהנאת השהייה היא ההתבוננות בגולשים.
בר המסעדה צילום: רונית סבירסקי
עיצוב שבין בר לביסטרו
המתחם הפנימי מעוצב עם תקרה גבוהה מאוד כשממנה משתלשלים גופי תאורה עצומים. הריהוט מעץ ועור בגווני השוקולד, רצפת עץ גושני וחלוקה למפלסים בגבהים שונים כדי לאפשר צפייה בנוף מכל שולחן. אחד הקירות מעוטר בצילומי שחור לבן של שחקני קולנוע אגדתיים ביניהם אודרי הפבורן בתמונות מסרטה "ארוחת בוקר בטיפני".
בר קינוחים גדול צילום: רונית סבירסקי
תפריט חלבי, קפה ואלכוהול
אדמ'ס קיבלה את שמה מבעליה אדם עטר ובהשראת משפחת אדמ'ס הטלוויזיונית. זהו בר-קפה ומסעדה חלבית עם תפריט ששואב את השראתו מהמטבחים האיטלקי והצרפתי כך תמצאו זה לצד זה מרק בצל וקנלוני, פיצות, פילה דניס צרוב על הפלאנצ'ה ברוטב קונפי שום, מוסר אדמס ברוטב יין מרסלה, פסטה פנה מוקפצת עם פלפלים, פטריות וזוקיני, קרפלעך ממולאים בתפוחי אדמה, סלט פטוש, חמין צמחוני בשבתות ובר מתוקים מגוון. בר אלכוהול עם מגוון גדול נותן את התשובה לאלה שירצו קוקטייל מול השקיעה או משהו מחמם בשעות הערב. אדמ'ס מתאימה לארוחה על הדרך במהלך היום ומקום בילוי לצעירים בלילות.
דרך נוף הגלבוע, פתוח בראשון-שבת 02:00-09:00. טלפון: 04-6895577