מלון WEST הראשון לאשדוד

 

 

המלונאי הראשון בארץ ישראל היה מנחם מנדל שעלה לארץ מהעיירה קאמיניץ בליטא. הוא ואשתו ציפה הקימו בשנת 1842 בירושלים את בית המלון הראשון בארץ ישראל 'בית הכנסת אורחים' ליד מגדל דוד.  171 שנים מאוחר יותר הוקם המלון הראשון בעיר אשדוד. שנת 2013 היא אכן שנת המפנה בעיר החוף והנמל בישראל, השנה בה נפתח מלון WEST מרשת מלונות טמרס.

 

לובי מלון "ווסט" אשדוד   צילום: רונית סבירסקי

 

עם הפנים לים

"ווסט" הוקם  על הטיילת במרחק הליכה קצר מן החוף. הוא כולל 113 יחידות ביניהן: דירות סטודיו, יחידות ג'וניור ויחידות אקזקיוטיב. הן מתפרשות על פני 55-40 מטרים רבועים מעוצבות בסגנון מודרני נעים, לא גדוש ומצטיין בקווים נקים וצבעים בהירים. רצפת אריחים דמוית פרקט, ארונות ושידות לבנות, מטבחון הכולל מיני בר, ארונות אפסון, שולחן אוכל פינתי מעוצב כ"אי" לבן עם כסאות שחורים. פינת ישיבה בסלון מול הטלוויזיה, כורסת  טלוויזיה בצבע תפוז, ספה זוגית נפתחת מרופדת באריג הנושא אותיות לטיניות או פסי זברה. שני מסכי LCD אחד בסלון והשני בחדר שינה.

 

יחידות משפחתיות

גימיק עיצובי שעליו מגיע למעצב אריה דבילנסקי "שאפו" היא מראה שמשקיפה אל הים. כדי שהים ישתקף מכל זווית בחדר הוא התקין מראה גדולה על הקיר הנגדי וכך רואים את הים גם כשיושבים עם הגב אליו. מיקום המיטה בחדר השינה גם הוא מאפשר לצפות ישירות אל הגלים. מיטת קינג סייז זכתה למצעים כותנה סרוקה, כריות בגדלים וסוגים שונים וכריות נוי. קיר גב המיטה צופה בטאפט שמתשלב עם צבעי הטקסטיל השונים בחדר. ביחידות הג'וניור ישנם שני ארונות גדולים לאפסון בגדים, אחד מהם מתאים לתליית מעילים ואפסון מזוודות. החדר מאובזר במכונת קפה, מגהץ, מיבש שיער, מראה מגדילה באמבטיה, חלוקי אמבט  ונעלי בית.

 

המרפסת ביחידת ה"אקזקיוטיב"    צילום: רונית סבירסקי

 

מרפסת גדולה צופה אל קו המים כשברקע ניצבים עגורני הנמל ובסמוך למלון מתחם הקניות בסגנון ארמון מרוקני, שהפך לסמלה המסחרי של אשדוד. מעקה המרפסת שקוף כך שאפשר לצפות בנוף גם כשיושבים על כסאות הגן. כל היחידות פונות לים: ישנן יחידות שפונות לצד הדרומי, אחרות לצפוני ודירות האקזקיוטיב זכו למרפסת רחבת ידיים שניצבת מול הים. 

 

קוראים ושותים

הלובי מתפרש על פני שטח גדול ומעוצב בסגנון אקלקטי מבחינת סוגי הספות וצבעיהן. עמודי תמך עגולים וגדולים צומחים לגובה בלב החלל וחלונות גדולים מכניסים הרבה מאוד אור פנימה. כשהשמש קופחת גוללים וילונות צל עדינים שיוצרים אווירה קרירה וביתית. חלל פינתי  ואינטימי הוקדש לספריית קריאה. בין הלובי לפינת הישיבה חוצצת שידת ספרים לבנה פתוחה כמחיצה דו-צדדית. עליה מסודרים ספרי ארץ ישראל יפה, ספרי פנאי, אוכל, אדריכלות ועיצוב בשפות שונות. מחזיקי הספרים נבחרו בסגנון רטרו אנגלי. אלה שזקוקים לקצת אקשן ימצאו בצדו השני של הלובי קפה-בר משקאות עתיר אלכוהול, יינות וקוקטיילים, עוגות וכריכים.

 

"ווסט קפה" בלובי המלון    צילום: רונית סבירסקי

 

בריכה וטרקלין עסקים

המלון מציע בריכת שחייה חצי מקורה שממוקמת מול הים, חדר כושר, סאונה וספא עם שני חדרי טיפולים. בנוסף, אורחי יחידות האקזקיוטיב יכולים ליהנות מטרקלין עסקים שמציע במשך כל היום כיבוד קל, עוגיות, מלוחים, פירות יבשים, קפה, יין ובירה. את נושא הקולינריה במלון משלימה מסעדת "אנדיב" שנפתחה על ידי השף גיא פרץ. זוהי מסעדת שף ים תיכוני עם הפנים לים. היא מחולקת לחלל פנימי אלגנטי ומרפסת חיצונית שקורצת להתפרקד על כריות רכות בשמש. מנגד נשקפות אוניות הסוחר שפורקות את מטעניהן בנמל וסירות הדייגים מעלות רשתות אחרי לילה של דיג.

 

דגים מהים

בשעות הערב המסעדה מוארת בתאורה רכה ורומנטית והאורות המנצנצים מהים משלימים את החוויה המיוחדת, כשברקע מתנגנת מוסיקה נעימה. במסעדה 120 מקומות ישיבה, כולל מרפסת הים ושני חדרי אירוח פרטיים, ל-20 ול-30 סועדים.

 

תפריט המסעדה מציע מנות שף שמאפשרות ארוחה של טאפאסים מסוגים שונים. בעיקריות מנות עם נתחי בשר פרימיום מיושנים, מטופלים ועשויים בדייקנות או דגה יומית שמגיעה טרייה מהנמל. פרץ נוהג להשתמש במנות בשמני זית, עשבי תיבול טריים וירקות עונתיים. מחלון הצופה למטבח המסעדה ניתן לראות את עבודת הקונדיטור שמתמחה במנות קינוח פרווה המבוססות על פירות טריים, שוקולד בלגי טהור, חלבה, ליקרים איכותיים, פירות יבשים. תפריט האלכוהול כולל יינות בוטיק איכותיים, אלכוהול משובח וקוקטיילים עונתיים.

 

מסעדת "אנדיב"    צילום: רונית סבירסקי

 

בין המנות בתפריט מסעדת "אנדיב" ניתן למצוא מנות פתיחה בנוסח סביצ'ה ים תיכוני, קרוסטיני סרדין כבוש, פלחי סלק חם, חציל אנדלוסי קלוי על קרם אריסה. בראשונות: קרפצ'יו סינטה צרובה, פסטייה מרוקאית, טאג'ין קבב דגים, קבב חצילים, סלט אנדיב. בעיקריות: טאג'ין דגים, פילה בס בטחינה, סלמון בנגקוק, דניס בפיסטוק. פילה בקר בתמרים ושאלוט, אנטריקוט ורד הצלע, רוסיני דה שף, אסאדו "על העצם", קדירת ציידים. הקינוחים מציעים: טריפל שוקולד, קדאיף חלבה, מלאבי תמרים, סופלה בלגי, סיגר פיסטוק. המסעדה כשרה ופתוחה בימים ראשון-חמישי מ-12:00 עד חצות.

 

מחירי הלינה נעים בין 1500-600 שקל, תוספת של 155 שקל לאדם לחצי פנסיון. חניה מקורה ללא תשלום בחניון המלון. מלון ווסט, רחוב הטיילת 21, חוף לידו, אשדוד. 073-2866866

 

 ארוחת בוקר     צילום: רונית סבירסקי