ה"כרמא" של עין כרם

 

 

הקרמה של "כרמא" כרוכה בקשר בלתי ניתק מהמקום בו היא ניצבת. שכונת עין כרם הייתה ונותרה פנינה ירושלמית שהצליחה לשמור על הצביון של המאה הקודמת. הקידמה נעצרה בכניסה אל הכפר כמו מתוך כבוד ליופייה. בלב הכפר בבית אבן הוקמה לפני כ-15 שנים מסעדת "כרמא". לאחרונה הצטרף למטבח השף ארז שבו, שהספיק להטביע את חותמו במסעדת 1868 הירושלמית.

 

טאבון בלב

טביעת אצבעותיו ניכרת במנות המסוגננות שיוצאות מן המטבח או מהטאבון שהוא הלב הפועם במסעדה. ניחוחות האפייה מסתלסלים באוויר כבר מן הכניסה והעין נמשכת אל הלהבות שעוטפות מאפים ופוקצ'יות פריכות. שבו מכין בטאבון גם תבשילי קדירה בבישול איטי וקינוחים מיוחדים.

 

בתפריט

בין המנות שניתן למצוא בתפריט : פטה כבד עוף עם ריבת שאלוט ולחם קלוי (42 שקל), רול דרוזי ממולא בבשר טלה חצילים קלויים וצנוברים, ברוטב טחינה וקולי עגבניות (39 שקל) קדירת כדורי בשר ופסטה חונקי כמרים ברוטב עגבניות, חצילים, בזיליקום ומוצרלה, סגורה עם בצק ומתבשלים בטאבון (68 שקל) פיש & צ'יפס - דג בורי בציפוי פריך וצ'יפס. (58 שקל). בין המנות המעניינות תוכלו למצוא: פוקצ'ה עם ביצת עין, עלי רוקט, עגבניות שרי וגבינה בולגרית. יש גם סלט בריאות שמכיל בורגול, חמוציות, שקדים וצנוברים וסלט גבינת סנט מור עם אגסים (48-44 שקל). בין הקינוחים שיוצאים מהטאבון ישנו מאפה תפוחים טריים שמוגש חם בתוספת גלידה (36 שקל). את הארוחה בכרמא מומלץ לשלב בטיול בפינות החמד המסתתרות בעין כרם.

 

שעות הפתיחה: ראשון-שבת, החל מ- 10:00 עד אחרון הלקוחות. כרמא עין כרם 74, ירושלים   טלפון: 6436643 -02