כינורות ובשרים - מסעדת כינור בכיכר
יוזמה יוצאת דופן הולכת ומתפתחת בלבה של נחלת שבעה בירושלים בדמות מתחם מוזיקלי-קולינרי. איש עסקים צרפתי, לורנט לוי, רכש מתחם גדול במרכז הנחלה ובהשקעה כספית גדולה מפתח אותו לרעיון ייחודי שלא פגשנו עד היום בארץ. זה התחיל במוזיאון למוזיקה שמציג כלי נגינה מהעולם היהודי לאורך כל התקופות, המשיך עם רחבת מופעים פתוחה לקהל, גלריית אמנות ומסעדות שנפתחות בזו אחר זו. הבשורה האחרונה היא מסעדת הבשרים "כינור בכיכר".
בר מסעדת "כינור בכיכר" צילום: דניאל לילה
עיצוב המסעדה והתפריט שלה תוכננו בדרך מקורית. למרות שהיא משדרת מראה יוקרתי אלגנטי ומנת הבשרים היקרה ביותר עולה 165 שקל, היא מתאימה לכל כיס. רעיון מצוין שאפשר ללמוד ממנו. כל סועד מקבל מיד בהגיעו פיתת אש-תנור ירושלמית שנעשית במקום בטאבון ומוגשת לוהטת לצד מזטים קטנים שכלולים במחיר הארוחה. טבולה רעננה עם בצל ירוק, זיתים דפוקים מרירים, חומוס תוצרת בית, סלט קצוץ קטן וגרסת סביח יצירתית. לאחר מכן מוצעות מנות ראשונות במחירים שבין 45-38 שקל והן גדולות כך שאפשר לחלוק אותן. יש ביניהן ירקות בטמפורה, פיצת רוסטביף עם אנטריקוט עגל, אמפנדות בשר טלה, סלט חסות עם חזה ברווז ואחת המנות הטעימות שדגמנו היא חומוס שעועית לבנה עם ראגו עגל ופטריות שמפניון ושימג'י.
פטה כבד ברווז ועוף צילום: דניאל לילה
המנות העיקריות נחלקות לשניים: בשרים, דגים ופסטה 165-68 שקל ומנות שיפודים 56-42 שקל. אכן חידוש מרענן. בעונת הקיץ אפשר לשבת בחוץ לאכול מנת שיפודים ולהאזין למופעי המוזיקה החיה ברחבה במחיר שווה לכל כיס. בעיקריות אפשר למצוא מנות כמו סלמון עם ביצת עין מטבוחה, צלעות טלה נפלאות שנצלות בתנור ג'וספר, פילה דניס צלוי על מצע פירה, פילה בקר עם פטריות ופורטובלו בציר בקר עשיר, אסאדו שש שעות עם צ'ימיצ'ורי. בין מנות השיפודים אנטריקוט עגל, קבב טלה, שקדי עגל, מעורב ירושלמי על פוקצ'ה פתוחה, פרגיות על גחלים, חזה ברווז בסילאן ואגסים.
צלעות טלה על מצע מנגולד ותרד צילום: רונית סבירסקי
לכל זה מצטרף תמחור שפוי של יין ואין זה פלא כשמדובר בבעל בית צרפתי. כוס יין הבית "אדמה" של תבור עולה 26 שקל, כוס יין מבעבע עולה 22 שקל וכך גם בקבוקים ואלכוהול שמוצעים במחירים נוחים מאוד. כשמגיעים לקינוח אפשר להזמין מנות אישיות (42-38 שקל) או קינוח זוגי של פלטת פירות, פלטת פטיפורים או מיניארדיז (56 שקל) שכוללת מספר קינוחים ממוזערים מהמטבח הצרפתי.
ירקות בטמפורה צילום: רונית סבירסקי
כל אחד יכול למצוא במסעדה את האווירה שמתאימה לו. בחלל הפנימי החם והמפנק, על הבר, או סביב שולחן ערוך במפות לבנות. בעונת הקיץ אפשר לשבת ברחבת החיצונית שמוקפת במבני אבן ירושלמית תחת כיפת השמיים ולצפות בהופעות החיות. החיבור בין המוזיקה והאוכל בא לידי ביטוי בעיצוב הפנימי. מן קירות מציצים תבליטי כינורות ובגומחות בצבע פוקסיה לוהט הציבו כינורות מקוריים. לסיכום: זוהי מסעדה שקשה לצאת ממנה רעבים ובהחלט מספקת תמורה למחיר.
מעבר בית הכנסת 12, כיכר המוזיקה, נחלת שבעה. ראשון-חמישי: 12:00 -00:00. כשרות מהודרת - רבנות ירושלים. 02-9944902