תאילנד - העיר העתיקה פוקט - שוק לילה תוסס ובתים צבעוניים

 

האי פוקט הוא בין היעדים המתויירים ביותר בתאילנד ומפורסם בעיקר בזכות החופים הזהובים, המפרצים הציוריים ובתי המלון המפנקים. העיר העתיקה שלו הפכה לאטקרציה תיירותית בזכות שימור הבתים מהמאה ה-18 בדרך מיוחדת ושוק הלילה התוסס שמשלב דוכני אוכל, אמנות, תכשיטים ואביזרים

 

 עיר עתיקה אינסטגרמית     צילום: רונית סבירסקי


לוקיישן מועדף לצילומים       צילום: רונית סבירסקי

 

שוק הלילה של יום ראשון בעיר העתיקה פוקט (Phuket Old Town) ממוקם ברחוב המרכזי Thalang Road שהופך למדרחוב סגור משעה 16:00 עד 22:00. הוא מתפרש לאורך הרחוב המרכזי, מחציתו דוכני אוכל וחלקו השני מורכב משפע של דוכני עבודות אמנות מקומית, תכשיטים, קליעת צמות, בגדים, ציורים, כלים מיוחדים, דוכן של ציורים לצביעה, מופעי מוזיקה והעיקר הם ניחוחות האוכל שגודשים את האוויר והמון המון שמחה שעוטפת את המבקרים. המאכלים חלקם מסורתיים וחלקם פיתוח של מנות מיוחדות במחירים שנעים בין 15 ל-50 באט שזה שקל וחצי עד 5 שקלים. נקי, אססטי, יצירתי וטעים.

 

 מאפה קוקוס בעלה בננה    צילום: רונית סבירסקי

דוכן מנות תאילנדיות קלאסיות     צילום: רונית סבירסקי

דוכן מתוקים     צילום: רונית סבירסקי

 

אחת המנות הנפלאות שאנשים חוזרים במיוחד כדי לאכול אותה הם כדורים עטופים בעלי פלפל שמעניקים למילוי טיפה חריפות. העלה טרי לחלוטין ועדין במרקם שלו. המילוי הוא חתיכות קטנטנות של בצל סגול, פיסות של ליים שמזניקות את הטעם בפה לגבהים נהדרים, וחסילונים יבשים קצוצים דק. כל אחד יכול להזמין את המילוי החביב עליו. המנה מורכבת מ-4 כדורים שמושחלים על שיפוד ונארזים בשקית ארוכה. ממשיכים לטייל בין הדוכנים, אפשר לקחת הביתה או להתיישב על אחד הספסלים שניצבים במרכז השוק ולצפות במופע של נגן מקומי ששר שירים אמריקאים ידועים וזוג קשישים בלבוש של רקדנים סלונים מפזז מולו בתנועות מקצועיות ומקסימות.

 

 הכדורונים המופלאים שבאים לשוק במיוחד בשבילם      צילום: רונית סבירסקי

סוד הקסם במילוי הכדורים      צילום: רונית סבירסקי

קונים, יושבים, אוכלים וצופים בריקודים סלונים ברחוב     צילום: רונית סבירסקי

 

דוכני האוכל ממוקמים במרכז המדרחוב הראשי. משני עברי הרחוב מסעדות, בתי קפה וחנויות שהפכו אחרי הקורונה מחללים פשוטים שאפיינו את העיר העתיקה למסעדות מעוצבות, בתי קפה טרנדים וגלריות. העיר שינתה את פניה וצועדת לכיוון המודרניות. יש כאלה שיאהבו, יש שיתגעגעו אבל בשורה התחתונה יש מה לראות ולהתרשם גם לאלה שהיו במקום כבר מספר פעמים.

 

הרחוב שהופך לשוק לילה      צילום: רונית סבירסקי

 

אחד המאפיינים של העידן החדש הוא קיר אינסטגרמי שהפך למוקד צילומי לכוכבי הרשת מכל הגילים. קיר של בנין עתיק כוסה כולו בפרחי ורדים מלאכותיים ומראות שמשקפות את המצולם מלפנים ומאחור. אפשר לטייל בסמטאות העיר ולצפות בבתים שעברו תהליך שימור וכל אחד מהם נצבע בצבע פסטלי אחר. המבנים יוצרים רצף של צבעוניות שהופכת את הרחוב למעין פלטה של צייר שהשתגע עם הצבעים והתוצאה יפהפייה. העיצוב האדריכלי שייך למאה ה-18 לתקופה שבה שלטו הפורטוגלים באי.

 

כל בית נצבע בצבע פסטלי אחר     צילום: רונית סבירסקי

 

החלק ההיסטורי העתיק אינו גדול ואפשר לטייל ולהספיק לראות את האטרקציות שבו בחצי יום או במספר שעות. המגוון נע בין בתי הקפה המעוצבים, למקדשים תאילנדים מוזיאונים מקומיים וציורי מורלים על קירות הבתים. חוץ מרחוב השוק הרחובות הנוספים שמומלץ לטייל בהם הם Soi Romanee שהיה רחוב הפנסים האדומים של העיר. זהו הרחוב האינסטגרמי ביותר של פוקט העתיקה בזכות הצבעוניות שלו. ברחוב הזה נמצא אחד המקדשים שבהם המקומיים נוהגים לערוך את הטקסים המשפחתיים Wat Mongkol Nimit. יש לו סטופה מוזהבת והוא כולל מעונות לנזירים. במפגש הרחובות עם Thalang ממוקם אולם התצוגה של אופנועי הונדה בשילוב עם בית קפה.

 

פנסים אדומים     צילום: רונית סבירסקי

 

ברחוב Phang Nga נמצאים Shrine of the Serene Light ומלון On On שכיכב בסרט The Beach שצולם בתאילנד. המלון אמנם צולם בפוקט אבל בסרט הוא מוצג כאילו הוא נמצא בבנגקוק. הוא בולט בחזיתו הלבנה ובכניסה שמעוטרת בפנסים אדומים. Shrine of the Serene Light היה במשך שנים אתר שנחבא מעיני הציבור מאחורי בניין. לאחר שיפוץ והרחבת הכניסה הראשית הוא גלוי לעין וניתן לבקר בו כשעוברים ברחוב. בסופי שבוע מתקיים ברחוב הזה שוק קמעות מיוחד. מביני דבר יודעים להעריך מה שווים וערכם הרוחני לפי מקוריותם, גילם והנזיר שהעניק אותם למאמין. בקצה הרחוב נמצא מגדל השעון שהיה בעבר תחנת משטרה והיום משמש כמוזיאון.

 

Phuket Thai Hua Museum    צילום: רונית סבירסקי

 

Dibuk Road עם עיצוב אדריכלי צבעוני, כיכר של אוכל רחוב בעיקר מתוקים ולחמים, Indy Market ו-Raya House. יש בו חנות עתיקות ששומרה על ידי בעליה כפי שהייתה בעבר ולצדה בית מרקחת שמתמחה ברפואה טבעית ויש בו מאות שורשי עצים שיובשו למטרות רפואיות. ברחובות Yaowarat, Krabi, Ratsada שוכנות מספר אחוזות מרשימות ומוזיאונים בעלי עיצוב אדריכלי יפהפה. Thai Hua Museum נמצא בבניין מרשים ברחוב קרבי ומספר את סיפורה ההיסטורי של העיר פוקט.

 

ברחוב Ranong נמצא שוק האוכל של העיר שאפשר לבקר בו בימות השבוע הרגילים לאלה שלא מצליחים להגיע לשוק הלילה של יום ראשון. מוכרים בו ירקות, פירות ותבלינים שקשה להשיג בשווקים אירופאיים. ברחוב Thalang ממוקם Chino Café Gallery שמגיש קפה טוב ולצדו עוגת פוקט המסורתית העגולה. המקום מציג תערוכות מתחלפות של צלמים שהופך את הקפה גם לגלריה. לאורך הרחוב ישנן חנויות, בוטיקים, גסט האוז, ובתי קפה שכדאי להציץ ולראות בהם את פריטי הריהוט, הצבעים והסגנונות השונים.