דובאי – אם בכל זאת החלטתם לנסוע

 

הזמנו טיסה למזרח הרחוק עם חברת התעופה Emirates כולל חניית ביניים בדובאי. בהחלטה של הרגע האחרון בחרנו להישאר שלושה ימים בדובאי. האם היה כדאי? תוכלו לקרוא את כל הפרטים בכתבה

 

בטופ 10 של דובאי Dubai לא תמצאו מוזאונים לאמנות או מדרחוב מרכזי תוסס של בילויים. בין האטרקציות המובילות ישנן תצפיות נוף ממגדלים עצומים, פארק אשליות, פארק פרחים, פארק שעשועים, אקווריום ענק ושעשועי ראווה. עשיתי עבורכם שעורי בית ובדקתי כמה עולות 10 האטרקציות המרכזיות בדובאי. המחיר הוא לאדם אבל כשמדובר במשפחה המחיר יהיה בהתאם למספר הנפשות. שער המטבע המקומי הדירהם לעומת השקל הישראלי הם בהפרש זעיר כך שאפשר לחשב דירהם כשקל.

 

זה מה שקורה כשיש מופע מזרקות ללא תשלום     צילום: רונית סבירסקי

 

תצפית נוף מבורג' חליפה Burj Khalifa בקומה 124-125 עולה 170 דירהם לאדם, תצפית, קוקטייל וכיבוד קל בשעת שקיעה בקומת הגג עולה 390 דירהם לאדם.

תצפית על אי הדקלים Palm Jumeirah לפני השעה 16:00 עולה 175 דירהם לאדם ולקראת שקיעה המחיר עולה.

תצפית פריים Dubai Frame (המסגרת)  50 דירהם

מירקל גרדן Miracle Garden מחיר לאדם 55 דירהם 

גלו גרדן Glow Garden מחיר לאדם 65 דירהם

מוזיאון האשליות Museum of Illusions מחיר לאדם 80 דירהם

האקווריום Aquarium Underwater Zoo מחיר לאדם 149 דירהם

מופע לה פרל La Perle דולר מחיר לכרטיס 100-70 דולר (תלוי במקומות הישיבה) 200 דולר כולל ארוחה

מוזיאון העתיד Museum of The Future מחיר לאדם 149 דירהם

מיצג איה Aya מחיר לאדם 99 דירהם באתר, 125 דירהם במקום.

 

אם תזמינו כרטיסים למיצג איה דרך האינטרנט הכניסה תעלה 99 דירהם אבל אם תגיעו ישירות תשלמו 125 דירהם. אני נמנעת להזמין כרטיסי כניסה לאטרקציות בחו״ל אלא אם אני מכירה היטב את המקום ואת אתר האינטרנט. איה היא אטרקציה חדשה שנפתחה בדובאי בתחילת 2023. היא ממוקמת במרכז קניות מרוחק ממרכז העיר. קונסיירג׳ מלון מריוט מרקיז המפורסם JW Marriott Marquis לא הכיר את האטרקציה. נהגי מוניות לא ידעו במה המדובר. אנשי מקצוע בתחום התיירות ענו לי שלא שמעו. בדקתי במשך שלושה שבועות לפני נסיעתי וראיתי שיש כרטיסים כל יום בכל שעות היום והחלטתי להגיע ישירות בלי להזמין מראש.

 

חדרי מראות ב-AYA   צילום: רונית סבירסקי

 

הקניון היה שומם בשעה 12:30 בצהרים של יום שישי. 10 אנשים עמדו בתור וכשהגיע תורי לשלם התבקשתי לשלם 125 דירהם (35 דולר) במקום 99 דירהם באתר. הם גם טרחו לעדכן אותי שאם אזמין באותו מעמד דרך האינטרנט אקבל כרטיסים רק למחרת. תהיתי מה יכול לגרום לאטרקציה שעומדת ריקה לשלוח אותי הביתה כדי להזמין כרטיסים באתר ולבוא למחרת. כמה חשוב להם שאנשים ירשמו דרך האתר עד כדי כך שהמחיר מזנק ב-25% כשמשלמים בקופה. למעשה כל האטרקציות שבדקתי לפני הנסיעה היו בהרשמה און ליין. אפילו בתהליך הצ׳ק אין און ליין לטיסה של חברת התעופה Emirates נאלצתי לאשר שימוש ב-Cookie כדי שאוכל להיכנס לאתר.

 

כדורי מראות    צילום: רונית סבירסקי

 

שיא השיאים היה במוזיאון העתיד שהכרטיסים אליו אזלו הרבה לפני שהגעתי. קיבלתי טיפ לגשת ישירות לקופת המוזיאון וכך עשיתי. בקופה הסבירו לי שהכרטיסים הרגילים אזלו. שאלתי מה זה רגיל? 149 דירהם אבל אם את בכל זאת רוצה כרטיס הוא יעלה 390 דירהם (110 דולר). שאלתי האם המחיר מקנה לי סיור מיוחד? התשובה הייתה לא. אני עומדת בדלפק הכרטיסים הרשמי של המוזיאון ומקבלת הצעה לקנות כרטיס במחיר יותר מכפול מהמחיר הקבוע ללא שום הסבר הגיוני. בדקתי ב-Google חוות דעת של מבקרים על המוזיאון ואני מצטטת דוגמאות נבחרות:

Highly overrated... Nothing exciting.
Don't understand what people liked so much.

THE BUILDING IS GREAT ! ONLY FROM THE OUTSIDE ! 5/5
INSIDE - ZERO VALUE DERIVED AFTER SPENDING 4 HRS AND 140 DHS !! WASTED TIME

It’s not really a museum, just a bunch of screens and plastic features. No explanation , only stuff randomly put together to create a pseudo storyline. Not recommended

 

 מוזיאון העתיד - לראות מבחוץ      צילום: רונית סבירסקי

 

אם בכל זאת אתם מגיעים לדובאי קבלו מספר טיפים שיחסכו לכם הוצאות מיותרות.

איך לצפות על העיר, הנמל והתעלות ללא תשלום?

הזמנתי חדר בקומה 54 במלון מריוט מרקיז מרחק 10 דקות נסיעה מבורג׳ חליפה. בקשתי חדר עם נוף לתעלה ולים. התמונות שצרפתי לכתבה מדברות יותר מאלף תצפיות. בקומה 71 יש בר שאפשר לראות ממנו את השקיעה ולצלם את העיר בתאורת לילה. יתרון נוסף הוא שהמלון מוציא שאטלים מדי יום מ-10:00 עד 22:00 לקניון דובאי שממנו יש מטרו ואוטובוסים לכל העיר.

זהו מלון שיש בו אלף חדרים ולמרות זאת לא מרגישים צפיפות ועומס. הוא פרוש על פני שני מגדלים עם מרחבים ציבוריים עצומים, שפע של מסעדות, חדרים מעוצבים בסגנון עדכני ואלגנטי ומאות עובדים עם תודעת שירות גבוהה. מסעדת קיטצ׳ן 6 של מריוט מרקיז זכתה מספר פעמים בדירוג בין הטובות בעולם והיא אכן מציעה מבחר של מטבחים מכל העולם במגוון בלתי נתפס ובאיכות גבוהה מאוד.

 

הנוף לים ולתעלה מקומה 54 במלון      צילום: רונית סבירסקי

 

איך לחסוך את הנסיעה מאתר לאתר במוניות?

בקניון דובאי שצמוד לבורג׳ חליפה מוכרים כרטיסים לאוטובוסים שעורכים סיורים בעיר. הם מציעים חבילות של יום, יומיים או שלושה. האוטובוסים נוסעים בהפרשים של חצי שעה בין כל האטרקציות והנוסעים יורדים ועולים בכל מקום ולכמה זמן שנדרש להם. זו האופציה הטובה ביותר להכיר את העיר במיוחד לתייר שמגיע בפעם הראשונה. משום מה אין כמעט פרסומים באינטרנט על האפשרות הזו.

 

אזור החוף והנמל    צילום: רונית סבירסקי

 

איך לחסוך את תשלום הכניסה לאקווריום?

אם אתם פריקים של אקווריום או שאתם מטיילים עם ילדים תוכלו לבלות אתם במתחם הסגור מספר שעות ואפילו לשחות בליווי מדריך בתוך האקווריום. אם תרצו רק טעימה ממנו יש בקניון דובאי קיר ענק של זכוכית שמקשר בין הקניון לאקווריום ואפשר לעמוד ולצפות בכרישים קטנים, כריש מסור, מנטה ריי יפהפיים ושלל דגים צבעוניים ללא תשלום וללא הגבלת זמן.

 

תצפית לאקווריום מתוך קניון דובאי     צילום: רונית סבירסקי

 

מה כן? דובאי נקייה, מודרנית ונעים לטייל בה. יש מרכזי בילוי וקניות בשפע, אטרקציות למשפחות עם ילדים, מבחר גדול של בתי מלון, מגוון גדול של מסעדות ביניהן מסעדות של השף גורדון רמזי וג׳יימי אוליבר.

 

מי שזכה אצלי לציון תיירותי גבוה הם חברות האוטובוסים לתיירים City Tour. צוות מקצועי ושירות מצוין שפועל בכל ימות השבוע מ-10:00 עד 18:00. ישנן שתי חברות שמציעות את שירותיהן האחת נקראת City Sightseeing Dubai והשנייה Big Bus Dubai. שתיהן פועלות על פי רעיון של עלה ורד כפי יכולתך. נקודת היציאה הראשית שלהן היא קניון דובאי Dubai Mall. האוטובוסים נעים בין האטרקציות השונות בעיר וניתן לרדת מהם, לשהות ללא הגבלת זמן, לעלות שוב ולהמשיך ליעד הבא. השיטה הזו קיימת בערים רבות בעולם והיא מצוינת לתיירים במיוחד לאלה שמגיעים בפעם הראשונה.

המחיר ליום טיול הוא 150 שקל לאדם ואנחנו טיילנו כמעט בכל האטרקציות המרכזיות של דובאי ביום וחצי. למעשה יום טיול יצא 30 שעות שיכולנו לעלות ולרדת בכל מקום. בסיור הראשון נסענו בקו האדום שעובר באטרקציות החשובות והמעניינות ביותר ולמחרת טיילנו לאורך הקו הכחול. זהו קו פחות מעניין מבחינת היעדים. רובם מרכזי קניות גדולים ומלונות ידועים. מי שרוצה להגיע למרינה ולחוף הים ולשהות שם זהו היעד האטרקטיבי ביותר שיש לקו הכחול להציע.

 

סיור באוטובוס פתוח בין כל האתרים המרכזיים     צילום: רונית סבירסקי

 

יתרונות ה- City Tour

חסכון של נסיעה במוניות בין היעדים. האוטובוסים מגיעים לכל האטרקציות הידועות. אפשר לשבת בקומה השנייה שמשקיפה על העיר והמגדלים העצומים. ניתן לצלם ללא מגבלה של חלונות. בקומה השנייה בחלק הקדמי ממוקם תא סגור וממוזג. ישנם הסברים באוזניות לאורך הדרך, שהייה ביעדים השונים ללא מגבלת זמן וצוות אדיב ומיומן שמוצב בכל מקום לעזור ולהסביר. האוטובוסים מגיעים בכל חצי שעה.

חסרונות ה-City Tour

ההסברים מעט דלים בתוכן ורוב הזמן מושמעת מוזיקה באוזניות. מזג האוויר החם בדובאי יכול להיות מעיק בקומה השנייה הפתוחה במיוחד בשעות הצהרים. הקו האדום מוצלח יותר מבחינת אטרקציות יחסית לכחול.

בדובאי אין שום התייחסות לאזרח ותיק, לא בכניסות לאטרקציות, לא בשירותי תיירות ולא בתחבורה ציבורית. אין הקצאת מקומות במטרו ובאוטובוסים למבוגרים. בכל המקומות האלה יש רק התייחסות לבעלי מוגבלויות.

 

מה לא? הדירהם שווה כמעט לשקל ולא תמצאו מציאות. חלק גדול מהקניונים מאכלסים חנויות יוקרה עם פריטים יקרים מאוד. מומלץ לבדוק היטב אם האטרקציות בעיר מתאימות לטעמכם האישי כדי לא לבזבז הרבה כסף ולהתאכזב. למטרו יש שני קווים שחוצים את העיר. הליכה מתחנת המטרו ליעד יכולה להימשך 10 דקות ובמקרה של הגעה לקניון דובאי נדרשת הליכה של למעלה מחצי שעה מתחנת המטרו דרך מנהרות עד הכניסה לקניון. המושג שוק שמוכר לישראלים שונה בדובאי. מדובר בבזארים עם פריטים לתיירים במחירים יקרים ביניהם שוק אל סייף ושוק מדינת ג׳ומרייה שהביקור בהם לא הכרחי.

 

 שוק ג'ומרייה     צילום: רונית סבירסקי