'גינת המטבח' בראש פינה
אמירה ומרק רובין אופים לחמים מיוחדים במאפיה הביתית ומגבנים גבינות צאן מחלב העזים שבדיר. הם משתדלים להפיק ארוחות ממה שיש בחווה ובגינה ופתוחים ביום שישי בלבד משעה 8:00 - 15:00.
סיפורם של אמירה ומארק רובין החל לפני שנים רבות בבית קטן בראש פינה. הם שיחזרו ושימרו בית עתיק בן מאה שנים מימיה הראשונים של המושבה ראש פינה. המבנה היה שייך לחקורה, שבה הלינו את הפרות והסוסים, והמרתפים שימשו כמקום ההאבסה של הבקר. היום הם מגדלים בחצר האחורית עיזים וגדיים בעלי שמות עבריים כאחד האדם. מארק חולב את העיזים ומסייע לאמירה לגבן גבינות, לאפות לחמים ולאסוף עשבי תיבול בגן הירק. אמירה אוהבת ללוש בצק וריח הלחם הטרי נישא באוויר כבר בשעות הבוקר המוקדמות.
ריח של לחם באוויר
היא בנתה לעצמה מאפייה קטנה ומן התנור נשלפים לחמי פשתן, שיפון, לחם שוודי, קרואסונים מחמאה או גבינה, פיצות מקמח מלא ובייגלס. את מלאכת הכנת הגבינות למדה מהבדואיות המקומיות. הגבינות הראשונות בנוסח צ'רקסי ובדואי לא דרשו קירור. עם השנים כשהעדר גדל שיכללו הזוג רובין את תהליך ייצור הגבינות והרחיבו את המגוון. הם מייצרים גבינות פטה, קממבר, בולגרית וגבינות קשות שעוברות תקופת יישון. בחצר האחורית הם מארחים בהזמנה מראש לארוחות ביתיות.
מומלץ להתקשר מראש טל. 04-693-6263